BERD își intensifică sprijinul pentru IMM-urile românești

59
BERD își intensifică sprijinul pentru IMM-urile românești - managerifotopixelulalbastruro-1371459305.jpg

Articole de la același autor

BERD își intensifică sprijinul acordat României pentru a depăși impactul crizei financiare, prin acordarea unui împrumut de 80 milioane euro acordat Băncii Comerciale Române (BCR), pentru sub-creditarea întreprinderilor mici și mijlocii.  




Potrivit reprezentanților băncii, împrumutul, care va fi acordat în două tranșe egale, va sprijini afacerile locale, care sunt încă afectate de criză financiară globală. Deoarece România dă semne de redresare economică, este foarte important să se îmbunătățească accesul companiilor la finanțare.  


BCR va acordă finanțare întreprinderilor mici și mijlocii sub formă de credite de investiții, facilități de creditare, credite pentru capital de lucru, finanțare pentru leasing, factoring și alte instrumente de finanțare, cu accent special pe agricultură și agri-business. Creditele acordate companiilor vor fi disponibile atât în euro cât și în lei. 


"Am lucrat îndeaproape cu BCR de mulți ani și suntem încântați să intensificam cooperarea prin acest nou proiect. Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al BERD și BCR de a sprijini economia locală și, în special, segmentul IMM-urilor. Acest nou proiect va sprijini în continuare dezvoltarea sectorului IMM-urilor din România, care este vitală pentru redresarea economică a țării", a declarat Jean - Marc Peterschmitt, director pentru Europa Centrală și de Sud - Est.  


Împrumutul de 80 milioane euro face parte din Planul Comun de Acțiune al Instituțiilor Financiare Internaționale pentru creșterea economică în Europa Centrală și de Sud - Est, lansat în noiembrie 2012. Acest plan este un răspuns direct la impactul continuu al problemelor din zonă euro asupra economiilor din Europa emergență și include angajamente în valoare totală de peste 30 miliarde euro pe o perioadă de doi ani.  
  




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3844 secunde