BERD vrea să se implice în finanțarea pe termen lung a economiei românești

92
BERD vrea să se implice în finanțarea pe termen lung a economiei românești - berdvrea-1395165187.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana Maria Petrescu, s-a întâlnit, ieri, cu Jean Marc Peterschmitt, director executiv pentru Europa Centrală și de Sud Est al BERD și cu James Hyslop, director BERD pentru România. 
În cadrul întrevederii, ea a subliniat că este necesară o implicare mai accentuată a BERD în finanțarea sectorului privat, precum și sprijinirea companiilor private românești capabile să exporte. 
De asemenea, a menționat că încurajează participarea BERD în asigurarea cofinanțărilor de care autoritățile române au nevoie pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte europene, precum și prin acordarea asistenței tehnice în sensul pregătirii documentelor necesare pentru creșterea absorbției fondurilor europene. 
Discuțiile au vizat, de asemenea, aplicarea Strategiei BERD pentru România pentru perioada 2012-2014. Banca este orientată spre finanțarea programelor de energie regenerabilă și eficiență energetică, sprijinirea instituțiilor financiare, a comerțului și a infrastructurii.
Reprezentanții BERD și-au arătat disponibilitatea pentru dezvoltarea, împreună cu statul român, a unor noi instrumente de finanțare pe termen lung, care să confere flexibilitate companiilor interesate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde