Black Sea Offshore 2014. Conferința marilor proiecte petroliere de la Marea Neagră

451
Black Sea Offshore 2014. Conferința marilor proiecte petroliere de la Marea Neagră - blackseaoffshore-1413226247.jpg

Articole de la același autor

Reuniunea are loc în zilele de 15-16 octombrie 2014, la hotelul "Vega", din Mamaia


Într-un articol din 2008, dedicat prospecțiunilor petroliere din zona Mării Negre, afirmam: "Chiar dacă evită să o spună cu voce tare, unii dintre inițiații în exploatarea petrolului din această parte a lumii vorbesc de zăcăminte comparabile cu cele din Marea Caspică. Diferența, spun ei, este aceea că acestea trebuie căutate la adâncimi mai mari, fapt ce presupune o nouă generație de instalații de foraj."


Saltul tehnologic așteptat a fost făcut. În 2012, în blocul Neptun, a fost finalizată forarea primei sonde de explorare de adâncime, din sectorul românesc al Mării Negre. Începând din acel moment, Constanța a devenit centrul activităților din domeniul exploatării marine de petrol și gaze din regiune.


Pe de altă parte, au continuat prospecțiunile la mică adâncime. Pe 16 iulie 2014, OMV Petrom a anunțat că sonda de explorare "Marina 1" a identificat, în perimetrul Istria, un zăcământ de țiței în platoul continental. Sonda a fost forată la 60 km de țărm, la o adâncime de 2.150 metri sub fundul mării, într-o zonă în care apa este adâncă de 50 de metri. Primele rezultate au indicat o pro-ducție potențială pe sondă de 1.500 - 2.000 de barili pe zi. 


Interesul uriaș pentru noul Ținut al Promisiunilor este demonstrat și de organizarea celei de a doua ediții a conferinței Black Sea Offshore 2014, în zilele de 15 și 16 octombrie, la hotelul "Vega", din Mamaia. Discuțiile se vor concentra asupra proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și a blo-curilor offshore din întreaga regiune a Mării Negre, din România, Turcia, Bulgaria, Georgia și Rusia.


Scopul Black Sea Offshore 2014 este intensificarea eforturilor celor mai importante companii din regiune pentru a debloca întregul potențial al zăcămintelor de pe platforma continentală și a face, astfel, pași impor-tanți spre asigurarea echilibrului  energetic regional.


Printre invitații care au confirmat participarea se află reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Economiei din România, Minis-terului Energiei și Economiei din Bulgaria, Ministerului Energiei din Federația Rusă, Agenției de Stat pentru Reglementare în Domeniul Petrolului și Gazelor Naturale din Georgia, ai OMV Petrom, Repsol, Total E&P Bulgaria, Midia Resources, Georgian Oil & Gas Corporation, Transgaz, Romgaz, Ros-neft, Lukoil Overseas etc.


Grup Servicii Petroliere este partenerul oficial al conferinței. Printre sponsori se numără companii de top din domeniul tehnologiei petroliere și consultanței precum: Ernst & Young (EY), Cameron McKenna (CMS), Det Norske Veritas (DNV), Germanischer Lloyd (GL), Schlumberger și Weatherford.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5965 secunde