Bloomberg: Bursa de la București este a treia cea mai performantă din lume în 2019

217
Bloomberg: Bursa de la București este a treia cea mai performantă din lume în 2019 - bvb-1576932035.jpg

Articole recomandate

Bursa de Valori de la București este a treia cea mai performantă din lume în 2019, după Grecia și Rusia, în contextul în care în urmă cu un an acțiunile de la bursa românească s-au prăbușit pe fondul perspectivelor "taxei pe lăcomie" anunțate de Guvernul PSD, relatează Bloomberg.


Optimismul legat de un nou Guvern, prietenos cu piața de capital, a a sporit atractivitatea acțiunilor, indicele principal BET înregistrând un avans de circa 34% în 2019, a treia cea mai bună dinamică din rândul celor 94 de piețe analizate de Bloomberg.


Acțiunile beneficiază de câștiguri îmbunătățite, creștere economică rapidă și, încă, evaluări ieftine după ce indicele a atins minimul ultimilor ani în ianuarie ca urmare a Ordonanței 114. De asemenea, la baza creșterilor a stat și promovarea bursei românești la statutul de piață emergentă secundară de către agenția de rating FTSE Russelll.


Premierul Ludovic Orban a promis să abroge câteva dintre politicile controversate ale predecesorului său, inclusiv așa-numita "taxă pe lăcomie" impusă în cazul băncilor. Guvernul a promis, de asemenea, listarea producătorului de energie Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din portofoliul statului, precum și a altor companii de stat.


Pe baza datelor de la Bloomberg, Bursa de Valori București este a doua cea mai performantă din Uniunea Europeană.


"Piața românească continuă să tranzacționeze la multiplu PER de 9X și un randament mediu al dividendelor de 8%, astfel că va rămâne atractivă și în 2020. Dacă performanța continuă, ar trebui să fie nume mai mici în sectorul de consum – precum MedLife sau Purcari – companii care merg bine, în creștere și private care credem că ar putea evolua bine în 2020. Dimensiunile companiilor cresc, există câteva IPO-uri mari în pregătire, iar mai devreme sau mai târziu piața va îndeplini criteriile MSCI. Credem, totuși, că probabil acestea nu o să fie îndeplinite în 2020", spune Tim Umberger de la East Capital Moscow.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7792 secunde