Bogdan Drăgoi: A plecat Nokia, dar au venit 22 de investitori mari

599
1
Bogdan Drăgoi: A plecat Nokia, dar au venit 22 de investitori mari - 2760820j-1317744481.jpg
România este atractivă pentru investitori și, chiar dacă a plecat Nokia, au venit în perioada 2010-2011 alți 22 de investitori mari, a declarat astăzi, la Romania Financial Forum, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Bogdan Drăgoi.
Ca elemente care fac România atractivă pentru investitorii străini, reprezentantul MFP a menționat măsurile structurale implementate în ultimii doi ani, pe care alte state europene abia acum își pun problema să le implementeze, în contextul crizei datoriilor suverane, nivelul scăzut al datoriei publice în PIB, trendul descrescător al deficitului bugetar, creșterea economică prevăzută pentru anii 2011 și 2012.
În perioada 2010-2011 au început în România 22 de noi investiții mari - extinderi la Dacia, fabrica Pirelli de la Slatina, cea mai mare din Europa, fabrica de la Brașov a diviziei Airbus, Honeywell, Continental AG, Delphi, a spus oficialul guvernamental.
El a precizat că aceste investiții mari, care beneficiază de scheme de ajutoare de stat, au însumat 1,3 miliarde de euro și au creat 7.000 de locuri de muncă.
"În acestă perioadă, apetitul investitorilor de a cumpăra produsul numit România s-a modificat. Alte state europene abia acum încep să implementeze și să discute măsuri de consolidare fiscală și reforme structurale. România are un avans de aproape doi ani în implementarea unor măsuri structurale și, mai ales, aceste măsuri au început deja să aibă efecte pozitive. Dacă stăm să ascultăm reformele la care se referă statele europene, putem auzi reducerea deficitului bugetar, optimizarea cheltuielilor bugetare, reforme structurale, privatizări", a mai spus secretarul de stat, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

rex
4 octombrie 2011
idiotul

Iar a luat etnobotanice acesti indivizi odiosi si nemernici ce ne mint la ficare deschidere de gura. Acesti nemernici ne spun la ficare minut ca noi traim bine datorita guvernarii lor. Asemenea nemernicii numai niste dobitoci si haimanale pot debita.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9108 secunde