Câți bani primesc angajații Nokia în urma disponibilizărilor

540
Câți bani primesc angajații Nokia în urma disponibilizărilor - angajatijucunokia-1317378873.jpg
Presa internațională notează că în aprilie 2008, negocierile dintre reprezentanții sindicali din Bochum și conducerea Nokia, privind condițiile de încetare a contractelor de muncă, de pe urma închiderii fabricii, s-au finalizat cu alocarea a 200 de milioane de euro în "acompaniamentul social".
Practic, 185 de milioane de euro au fost folosite pentru salariile compensatorii ale celor 2.300 de angajați rămași fără locuri de muncă, în timp ce 15 milioane de euro au fost plătiți, sub formă de salarii de transfer, pentru un întreg an personalului afectat.

Dacă oferta inițială a Nokia a fost de 70 de milioane de euro, negociatorii sindicali au reușit să obțină o sumă medie compensatorie de 80.000 de euro pentru fiecare angajat.
Sindicaliștii români de la Nokia Metal, puși în fața necesității de a negocia sumele compensatorii pentru cei circa 2.200 de clujeni care își vor pierde slujbele, ca urmare a sistării activității fabricii de la Jucu, spun că nu au avansat încă nicio sumă, informează Realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.282 secunde