Bugetarii sunt pe picior de război

288
1
Bugetarii sunt pe picior de război - bugetarii-1413396648.jpg

Articole de la același autor

Pe 3 noiembrie încep acțiunile de protest


Federația Sindicatelor din Administrația Publică "Publisind" a anunțat că va declanșa o campanie de acțiuni de protest începând cu data de 3 noiembrie 2014, în cazul în care nu sunt soluționate următoarele revendicări:
- majorarea cu 400 de lei a salariilor din sectorul asistenței sociale;
- adoptarea unor proceduri standard menite să elimine posibilitatea unor achiziții cu dedicație, care prejudiciază drepturile angajaților și beneficiarilor;
- introducerea de urgență a tichetelor de masă, precum și a premiului anual;
- stoparea externalizării serviciilor din asistența socială, până la elaborarea unei analize concludente; 
- inițierea negocierii contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului asistență socială sau a grupului de unități format din DGASPC-urile din România;
- aplicarea prevederilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului bugetar; 
- reducerea beneficiilor sociale acor-date abuziv, respectiv a promovării foloaselor primite fără muncă;
- organizarea unei întâlniri în regim de urgență cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor publice pentru dezbaterea revendicărilor "Publisind" și pentru asumarea unor răspunsuri ferme.


În comunicatul de presă dat publicității se arată că: "Toți cei 36.000 de membri ai Federației "Publisind" se opun ferm desconsiderării unei întregi categorii sociale, aruncată în derizoriu de guvernanți, prin indiferență. Dintre cei 70.000 de salariați din asistența socială și protecția copilului, "Publisind" are 12.000 de membri, cu o medie salarială de 700 lei lunar."


Sindicaliștii acuză discriminările din sectorul public. La un pol se află casta bugetarilor de lux, a privilegiaților cu salarii enorme - excepții a căror existență este rodul mecanismelor politice. La celălalt pol, masa mare a bugetarilor, victime ale măsurilor de austeritate. 


Federația "Publisind" este reprezentativă la nivelul sectoarelor de asistență socială și administrație publică. Este afiliată la Blocul Național Sindical, fiind recunoscută și la nivel interna-țional.


Comentează știrea

Relu
16 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Economie : Cât de bolnavă e mișcarea sindicală?
Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Economie : Speranțele Sindicatului "Decirom"
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Protest de amploare în în centrul Moscovei
Pagina a fost generata in 0.6563 secunde