Bugetul "RADIONAV" Constanța, majorat cu subvenții, la rectificare

1034
Ministerul Transporturilor a aprobat bugetul rectificat pe 2011 al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale "RADIONAV" S.A. Acesta cuprinde venituri de 5.610.000 lei, din care doar 636.000 lei sunt venituri din serviciile prestate, 3.544.000 lei fiind subvenții. Cheltuielile se ridică la 5.603.040 lei, din care 2.498.560 lei sunt cele cu personalul (1.905.300 lei reprezentând cheltuielile cu salariile).
Înainte de rectificare, valorile erau următoarele:
- venituri de 5.130.000 lei, din care doar 636.000 lei sunt venituri din serviciile prestate, 3.064.000 lei fiind subvenții;
- cheltuielile de 5.123.660 lei, din care 2.498.560 lei cheltuieli cu personalul (1.905.300 lei reprezentând cheltuielile cu salariile).
După cum se constată, cheltuielile cu personalul, respectiv cele salariale, rămân neschimbate, crescând în schimb cele materiale, de funcționare.
Constanța Radio, actuala Companie Națională de Comunicații pe Mare "Radionav", emite din 1936, anul în care stația de radio-coastă de la poarta nr. 4 a portului Constanța, construită de englezi, pentru România, a fost pusă în funcțiune.
De-a lungul timpului, Constanța Radio a trecut prin mai multe transformări. În 1999, la inițiativa lui Traian Băsescu, ministru al transporturilor la acea dată, a fost adoptată Ordonanța de Guvern nr. 17, privind constituirea, organizarea și funcționarea serviciului public de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare. Aceasta prevede următoarele: "Activitatea de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare se constituie, se organizează și funcționează ca serviciu public de interes național și are ca scop ocrotirea și salvarea de vieți omenești pe mare. Serviciul public de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare se prestează fără percepere de taxe sau de tarife și constă în:
a) îndeplinirea angajamentelor de trafic de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare care revin României în conformitate cu convențiile internaționale la care este parte;
b) ascultarea continuă pe frecvențele internaționale de apel și pericol;
c) transmiterea de semnale de alarmare, în caz de recepționare a unui mesaj de pericol;
d) alarmarea factorilor responsabili de la uscat, în caz de recepționare a unui semnal de pericol de la o navă;
e) transmiterea situației meteo;
f) transmiterea de avize pentru navigatori."
Conform actului normativ, realizarea acestui serviciu a fost încredințată Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale "Radionav" - S.A. Constanța, pe o durată de 10 ani, cheltuielile pentru realizarea lui fiind asigurate de la bugetul de stat.
Prin Legea nr. 222 din 5 iunie 2009, Companiei Naționale "Radionav" i s-a încredințat, pentru alți 20 de ani, misiunea de a realiza respectivul serviciu public, pe care statul trebuie să-l susțină cu bani de la buget.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.747 secunde