Bulevardele Lăpușneanu și Tomis, preferatele comercianților

522
Piața imobiliară a spațiilor comerciale din Constanța face, acum, la început de an, pași mici dar siguri, dacă este să ne luăm după reprezentanții agențiilor. Unul dintre motive, cel mai important de altfel, este prețul scăzut al chiriilor, de multe ori chiar și cu zeci de procente mai mic, comparativ cu cel de acum doi, trei ani. Cu toate acestea, raportul dintre cerere și ofertă este în continuare departe de a fi echilibrat.
Agențiile imobiliare constănțene au pe lista de oferte zeci de spații comerciale care pot fi vândute, dar mai ales închiriate. Unele așteaptă însă de luni bune o ofertă, altele se dau ca pâinea caldă. "Depinde de cât de bună este oferta. Se poate contracta chiar și în aceeași zi. Trebuie să corespundă prețul și zona cu dorința chiriașilor", a explicat Leonard Budescan, reprezentantul unei agenții imobiliare locale. Un lucru este clar: chiriașii nu mai bagă mâna adânc în buzunare, așa că proprietarii se văd nevoiți să vină cu oferte bune.
Potrivit consultanților agențiilor imobiliare, în rândul spațiilor comerciale considerate atractive sunt cele situate pe bulevardele principale ale Constanței. Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și Tomis au fost și sunt în continuare preferatele retailerilor.
Când vine vorba de zone, Centrul este una dintre cele mai scumpe, dar și mai… pustii. Chiar dacă aici găsim cele mai multe spații care pot fi închiriate sau cumpărate, doritori nu prea există, unul dintre motive fiind prețul ceva mai piperat, chiar și de 17 euro metrul pătrat. Urmează străzile secundare adiacente bulevardelor, iar la polul opus se află spațiile comerciale din cartierele mărginașe, acolo unde nici cererea, dar nici oferta nu este prea mare.
Prețurile record cerute, la această oră, pentru închirierea sau pentru cumpărarea unor spații comerciale se găsesc în Mamaia. Una dintre agențiile imobiliare constănțene se poate lăuda cu un client care dorește să vândă, în zona cazinoului din Mamaia un spațiu de 20 metri pătrați, cu un teren aferent de 280 metri pătrați, cu 350.000 de euro. Tot la vânzare este și un alt spațiu comercial de pe Bulevar-dul I.C. Brătianu, de 128 metri pătrați, pentru care se cere 300.000 euro. Și în zona Piața Ovidiu prețul de vânzare al acestora este destul de ridicat. De exemplu, în oferta unei agenții imobiliare se regăsește un spațiu comercial de 120 metri pătrați care costă 105.000 euro. Cum sumele sunt destul de mari, pentru agenții economici care nu-și permit să facă o astfel de investiție rămâne varianta închirierii.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.835 secunde