Bulgaria și România discută despre proiecte hidroenergetice masive pe Dunăre

319
Miniștrii Economiei din Bulgaria și România au discutat despre două proiecte hidroenergetice masive pe Dunăre, a căror viitoare realizare ar urma să ofere un mare potențial economic, relatează Agerpres.

Ministrul bulgar al economiei, energiei și turismului Traiceo Traikov a fost primit ieri la București de omologul său, ministrul român al Economiei, comerțului și mediului de afaceri Ion Ariton.

După întâlnirea dintre Traikov și Ariton, Ministerul bulgar al Economiei a anunțat că în septembrie 2011 guvernele Bulgariei și României vor semna un memorandum pentru pregătirea realizării celor două proiecte.

Cele două proiecte hidroenergetice pe Dunăre în chestiune sunt situate între Nikopol în Bulgaria și Turnu Măgurele în România și Silistra în Bulgaria - Călărași în România.

Potrivit Ministerului Economiei de la Sofia, după ce vor fi construite, aceste facilități hidroelectrice "vor produce un total de peste 3.800 GW/h de electricitate pe an, vor îmbunătăți conexiunile de transport și comerțul bilateral".

Bulgaria și România s-au gândit demult la cascade hidroelectrice comune pe Dunăre, precum și la construcția mai multor poduri, în plus față de Podul 1 existent pe Dunăre la Ruse-Giurgiu și Podul 2 pe Dunăre la Vidin-Calafat, care este încă în construcție. S-au purtat discuții pentru a combina viitoarele poduri și hidrocentrale.

Este încă neclar dacă anunțul făcut după întâlnirea dintre Traikov și Ariton luni poate fi interpretat ca un indiciu al faptului că Bulgaria și România vor construi alte două poduri la Nikopol-Turnu Magurele și Silistra-Călărași, notează Novinite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2056 secunde