Bursa a deschis astăzi în creștere cu 4,86%

938

Articole recomandate

Bursa de Valori București (BVB) a deschis în creștere ședința de tranzacționare de astăzi, iar indicele general al pieței BET-C a înregistrat o apreciere de 4,86% în primele 25 de minute de la debutul tranzacțiilor, după ce marți toți indicii bursieri au scăzut pe fondul evoluțiilor negative ale burselor externe, ajungând la nivelul din toamna anului 2009, informează Agerpres.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o creștere cu 4,41%, indicele principal BET, ce reflectă evoluția celor mai lichide 10 acțiuni listate, era în urcare cu 4,64%, iar ROTX a crescut cu 4,70%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 4,76%, iar indicele sectorial pentru energie și utilități BET-NG a consemnat o apreciere de 5,30%.

Lichiditatea BVB era de 1,96 milioane euro, iar pe piața RASDAQ a BVB au fost înregistrate transferuri de acțiuni de 13.615 euro în primele 25 de minute de la deschidere. Cele mai lichide titluri erau miercuri acțiunile Fondului Proprietatatea și cele ale SIF-urilor.

Bursele europene au deschis miercuri în creștere în urma anunțului Rezervei Federale că va menține dobânda de referință la un nivel apropiat de zero timp de doi ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9133 secunde