Bursa a început în forță anul 2017

164
Bursa a început în forță anul 2017 - bursa-1486051931.jpg

Articole de la același autor

Bursa de Valori București (BVB) a deschis anul 2017 în creștere. Luna trecută a avut cel mai bun ianuarie din 2012 și până în prezent, în ceeea ce privește valoarea tranzacțiilor din piața principală de acțiuni. Potrivit datelor BVB, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni a crescut în ianuarie 2017 cu aproape 25% comparativ cu decembrie 2016 și cu mai mult de 12% față de prima lună a anului precedent, la 710 milioane de lei.


"A fost unul dintre cele mai bune începuturi de an - a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Investitorii au încredere și observăm o creștere susținută a interesului lor de la an la an, odată ce eforturile BVB de a crește activitatea și vizibilitatea pieții încep să dea roade. Dacă adăugăm la această imagine posibilitatea de a fi promovați la statutul de piață emergentă, atunci rezultate și mai bune pot apărea în urma acestei upgradări."


"Piața a început anul cu optimism și suntem bucuroși că sentimentul pozitiv e din nou la cote înalte printre investitori. Sperăm să vedem mai mulți investitori interesați de piața de capital, mai multe companii listate și o piață care continuă să evolueze în direcția care va face din România o piață emergentă", a declarat Lucian Anghel, președintele BVB. 


După randamentele foarte bune obținute în 2016, de aproape 10% pentru BET-TR, sunt premise ca și în 2017 să conducem în clasamentul celor mai mari dividende acordate la nivel internațional, a declarat președintele BVB în raportul lunar adresat investitorilor.


Indicele BET-TR, care include cele mai lichide zece acțiuni și dividendele distribuite acționarilor acestor companii, a crescut cu 6,11% în ianuarie. Indicele BET, care reflectă evoluția celor mai tranzacționate zece companii, a început anul 2017 cu o majorare la fel de puternică, de 6,11%, cel mai mare procent de creștere din rândul celor cinci piețe analizate în această perioadă (+2,22 în Austria, +2,66 în Bulgaria, +1,18 în Cehia, +1,49 în Ungaria, +6,11 în România). 


Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 152,5 miliarde lei la finalul lunii ianuarie 2017, nivel care corespunde unei cifre de peste 33,8 miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 81 de miliarde lei, adică 18 miliarde de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2017
Stire din Economie : Reforma pieții de capital din România
Pagina a fost generata in 0.5542 secunde