Bursă, aviaţie, securitate cibernetică. INFO economic

132
Bursă, aviaţie, securitate cibernetică. INFO economic - 1-1707739011.jpg

Articole de la același autor

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de luni, 12 februarie, iar rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei după 50 de minute de la debutul tranzacţiilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,34%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere de 0,30%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Comcm Constanţa (+14,43%), Grupul Industrial Electrocontact (+8,51%) şi SSIF BRK Financial Group (+3,66%).

l Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că TAROM va primi un ajutor de peste 80 de milioane de euro de la Comisia Europeană, semnalele în acest sens fiind pozitive. „Pe baza acestui ajutor, vom merge înainte, odată cu primirea acestor bani. Sper să continuăm pe linia asumată, aceea de a transforma această companie într-o companie solidă economic. Primul pas este să primim ajutor de la Comisie pe care, de această dată, nu avem niciun fel de motive să nu îl primim, îndeplinim toate criteriile”, a explicat Grindeanu.

l Securitatea cibernetică reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru managerii de risc din sectorul bancar european pentru al doilea an consecutiv, conform studiului despre gestionarea riscurilor bancare, realizat de EY şi Institutul pentru Finanţe Internaţionale. Studiul analizează informaţii colectate de la 17 mari bănci europene şi a constatat că 82% dintre managerii de riscuri consideră securitatea cibernetică cea mai mare ameninţare la adresa organizaţiei lor în următoarele 12 luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4932 secunde