Burse de cercetare-dezvoltare pentru elevi și studenți

445
Burse de cercetare-dezvoltare pentru elevi și studenți - bursedecercetaredezvoltarepentru-1670265651.jpg
Guvernul a aprobat Programul „Henri Coandă”. Acesta prevede finanțarea participării elevilor și studenților la competiții tehnico-științifice internaționale, prin acordarea unor burse de cercetare-dezvoltare și premii pentru recunoașterea performanței.

Totodată, programul de cercetare-dezvoltare și inovare își propune:

- să stimuleze interesul elevilor și studenților din învățământul secundar și terțiar pentru cercetare și știință, prin participarea la activități de cercetare-dezvoltare și inovare;

- să dezvolte abilitățile și competențele elevilor și studenților de a lucra în echipe și de a derula activități de cercetare;

- să creeze cadrul legal necesar pentru formarea unei noi generații deschise către cunoaștere la nivel european și internațional;

- să crească numărul de tineri români care își doresc să rămână și să desfășoare activități de cercetare în România, după ce au beneficiat de burse de cercetare.

Stimularea creării de echipe de tineri constituie premisele menținerii în România a unor viitoare generații de cercetători care să susțină și să contribuie la dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare și inovare și asigură formarea de resursă umană calificată în acest domeniu.

Valoarea unei burse de cercetare-dezvoltare din cadrul programului este de cel mult 100.000 lei. Această finanțare este destinată decontării cheltuielilor de cercetare, dezvoltare și deplasare la competițiile tehnico-științifice internaționale.

Elevii și studenții clasați pe primele trei locuri în competițiile tehnico-științifice internaționale vor beneficia de premii. Valoarea acestora pentru echipele de bursieri sunt următoarele: premiul I – 15.000 de lei; premiul II – 9.000 de lei; premiul III – 6.000 de lei.

Programul contribuie la implementarea Strategiei naționale pentru cercetare, inovare și specializare inteligentă pe perioada 2022-2027. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6383 secunde