Tâlhari cu vechime în "meserie", brute pe străzile Constanței: își urmăreau și băteau victimele

4025
1
Tâlhari cu vechime în
Patru tâlhari periculoși, care-și urmăreau victimele până la intrările în scările de bloc sau le băteau în parc ori în plină stradă, au ajuns după gratii. Suspecții, tineri fără școală și fără ocupație, au acționat în mai multe zone ale municipiului Constanța, indiferent că era zi sau noapte. Scopul lor era de a sustrage bijuterii de la gâtul femeilor sau telefoanele mobile ale bărbaților.

Magistrații constănțeni au decis condamnarea la închisoare cu executare a patru indivizi acuzați de comiterea mai multor tâlhării calificate. Cei patru suspecți, toți cu antecedente penale, vechi cunoștințe ale oamenilor legii, și-au făcut o adevărată „carieră” din comiterea de fărădelegi. Și, pe măsură ce au făcut vechime în această branșă, faptele comise de ei au devenit din ce în ce mai violente. Potrivit anchetatorilor, niciunul dintre cei patru inculpați nu a frecventat prea mult școala, nu au ocupație, în schimb au tot adunat ani de pușcărie. Se vor întoarce în închisoare pentru următorii ani, fiind condamnați definitiv după ce, în vara lui 2021, au terorizat Constanța, atacând în plină stradă femei, copii și bătrâni, pentru a le lua telefoanele mobile, banii sau bijuteriile.

Astfel, Denis Șaban Elvis a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, partenerul lui, Nicușor Marian Alexandru, la fel, în vreme ce Dănuț Ghenciu a fost condamnat la 3 ani de închisoare; al patrulea membru al grupării, Iusuf Elvis Amet, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

Au acționat în Tomis III, dar și pe arterele Dezrobirii și 1 Decembrie 1918

După cum spuneam, cei patru acționau cu violență. Una din fapte a fost comisă pe 10 iulie 2021, în jurul orei 17.40, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Doi dintre ei au abordat-o pe victimă, căreia i-au cerut să le dea toți banii pe care-i avea asupra ei. Bărbatul a scos 10 lei, dar inculpații, nemulțumiți, l-au amenințat și l-au dus într-o scară de bloc, unde i-au luat telefonul mobil. După câteva zile, pe 13 iulie 2021, au atacat o femeie, pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța. Au urmărit-o când a ieșit dintr-un magazin și, când a ajuns în fața blocului unde locuiește, au atacat-o când acționa interfonul. Unul dintre suspecți a prins-o de gât și i-a smuls lănțișorul de aur.

Ziua următoare, un tânăr le-a căzut victimă, în timp ce se afla într-un parc din cartierul Tomis III. Victima le-a relatat anchetatorilor că doi dintre suspecți s-au oprit în dreptul băncii unde stătea și au început să-l întrebe diverse lucruri, iar la un moment dat au devenit agresivi, pe motiv că tânărul a fost arogant. Speriat, tânărul s-a smuls din mâinile agresorilor, care-l prinseseră de tricou, și a fugit spre autogară, spre a scăpa de ei. Cei doi l-au urmărit însă, l-au prins și l-au bătut, după care i-au smuls și lănțișorul de la gât.

Un alt atac a avut loc în ziua de 17 iulie, iar victima a fost urmărită din momentul în care a coborât dintr-un autobuz 102, în zona Tomis III, până în apropierea blocului unde locuiește. În parcare, victima a fost atacată din spate, lovită cu palma la ceafă, după care i-a fost smuls lanțul. Seria atacurilor a continuat pe 19 iulie, când suspecții au pus ochii pe o tânără, pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Unul dintre inculpați a prins-o de brațe, iar complicele lui i-a smuls lanțul de la gât.

Suspecții au fost reținuți de polițiștii constănțeni, în urma unor percheziții, în luna septembrie a anului trecut.



Comentează știrea

gica
6 decembrie 2022
mariti temperatura

Caloriferele au 35 de grade, afara sunt 4 grade care “se simt ca minus 1”, tremuram in casa cu caloriferele in functiune asa ca am fost obligat sa pun radiatorul, apa calda are tot 35 de grade iar dusul este o tortura; mariti temperatura la calorifere si apa calda cu cel putin vreo 10 grade magarilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde