Românii nu vor mai putea să cumpere petarde. Cei care nu respectă legea ar putea face închisoare

389
Românii nu vor mai putea să cumpere petarde. Cei care nu respectă legea ar putea face închisoare - petarde-1662481201.webp

Articole de la același autor

Senatul României a adoptat marţi o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea privind regimul materiilor explozive. Potrivit acesteia comercializarea articolele pirotehnice din categoria P1 (din care fac parte şi petardele) este interzisă către publicul larg.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de marţi citit în plen nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 29 iunie.

Acestă propunere aduce modificări în ceea priveşte articolele pirotehnice care pot fi deţinute şi utilizate de către persoanele care au împlinit 18 ani, precum şi cele care pot fi utilizate pentru organizarea de jocuri de articole pirotehnice.

Prin urmare comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 se va face doar către persoane fizice specializate, mai exact artificieri sau pirotehnicieni autorizaţi sau către persoane juridice autorizate în domeniu.

Pentru ca articolele pirotehnice destinate vehiculelor să poată fi comercializate în continuare publicului larg, a fost introdusă excepţie de comercializare la alin. 3 al art. 7 din Legea 126/1995. Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice din categoria F2 se va face doar după obţinerea unei autorizaţii din partea primăriei şi a inspectoratului de poliţie judeţean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4768 secunde