Business-ul sud-coreean atacă în forță piața constănțeană

693
Business-ul sud-coreean atacă în forță piața constănțeană - 8c9f62e19f6e213e2931c8fef9f08b64.jpg
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a găzduit ieri bursa de contacte, organizată de KOTRA București, o agenție de promovare a firmelor din Coreea de Sud.

KOTRA are un program special de promovare în România, catalog show-ul de la Constanța fiind primul eveniment de acest gen.
"Am venit să promovăm firmele coreene, producătoare, care vor să se extindă pe piața din România, găsindu-și parteneri comerciali potriviți, aici la Constanța", a declarat Bianca Potriveală, oficialul KOTRA București.
În cadrul evenimentului, mai mulți manageri locali au venit și au discutat cu reprezentanți ai agenției de promovare, s-au uitat pe cataloagele firmelor coreene și au văzut și mostre de produse.
"Este un prim contact, prin care vrem să familiarizăm potențialii importatori sau distribuitori cu articolele firmelor din Coreea de Sud", a mai spus reprezentantul KOTRA.
Companiile coreene caută o piață de desfacere a produselor, însă proiectele sunt multiple, presupunând și investiții, colaborări extinse și producție, în ambele țări, cu export pe alte piețe.
"La Constanța au venit firme din industria auto, navală, chimică, petrochimică și multe altele. Firmele constănțene pe care le-am invitat la discuții sunt importatoare și producătoare în domenii corespondente", explică Bianca Potriveală.
Un catalog complet al firmelor coreene interesate de parteneriate de afaceri cu firme din alte țări poate fi găsit și pe pagina de internet a KOTRA, la adresa www.kotra.or.kr.
Coreea de Sud a atacat în forță piața europeană, după semnarea acordului de liber schimb cu UE, evaluat la 19 miliarde euro, la finele anului trecut.
Acordul, cel mai important act de acest gen negociat vreodată de UE, a eliminat toate barierele tarifare existente între cele două economii, aducând progrese importante în domenii precum proprietatea intelectuală, achizițiile, politica de concurență, comerțul și dezvoltarea durabilă.
Mai exact, UE a decis eliminarea rapidă a unor taxe de peste 1,6 miliarde euro, care erau suportate de către firmele comunitare care exportau în Coreea de Sud.
România a avut relații bune cu statul co-reean, înregistrând schimburi comerciale anuale de peste 800 milioane euro, în ultimii ani, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4634 secunde