Cadastrul agricol va fi finanțat din fonduri europene

276
Cadastrul agricol va fi finanțat din fonduri europene - cadastrulagricol-1407669201.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă a Mi-nisterului Agriculturii s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACOR). Problemele ridicate de aceștia au vizat: cadastrul agricol, camerele agricole, legea pajiștilor, precum și Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Realizarea cadastrului la nivelul comunelor reprezintă o prioritate a României, stabilită prin Acordul de parteneriat cu UE, urmând a fi finanțată, pentru perioada 2014-2020, prin Programul Operațional Regional, au precizat reprezentanții ministerului.

În cazul camerelor agricole, singura problemă nerezolvată este finanțarea. Ministerul consideră că se impune ca reprezentanții acestora să fie cât mai interesați în atragerea fermierilor și oferirea de servicii de calitate către aceștia. Totodată, se are în vedere, pe viitor, corectarea unor deficiențe ale legii camerelor agricole.

Ministerul intenționează să aducă îmbunătățiri OUG 125/2006, în ceea ce privește demonstrarea dreptului de proprietate și documentele doveditoare ale dreptului de proprietate, astfel încât toți producătorii agricoli eligibili, care lucrează efectiv terenul, să poată fi beneficiarii plăților.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate și aspecte legate de modalitatea de scoatere din circuitul agricol a pajiștilor, ocazie cu care au fost clarificate o serie de aspecte de natură tehnică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 August 2014
Stire din Economie : Nou în Codul Fiscal rescris
Pagina a fost generata in 2.2034 secunde