Levent Amet a câștigat Olimpiada sănătății și securității în muncă din SNC

635
Levent Amet a câștigat  Olimpiada sănătății și securității în muncă din SNC - leventametolimpiadasnc-1407669139.jpg

Articole de la același autor

Cea de a 15-a ediție a concursului de sănătate și securitate în muncă, inițiată de Sindicatul Liber al Navaliștilor și organizată în cola-borare cu echipa managerială a Șantierului Naval Constanța, s-a încheiat.

La întrecere au participat 780 de angajați din toate sectoarele de activitate. Competiția a început pe data de 7 iulie 2014 și s-a desfășurat în sistem piramidal, în trei faze: pe maiștri și sectoare de lucru, pe secții și, ultima, pe societate. De la o etapă la alta, testele au avut un număr de întrebări și un grad de dificultate sporit.

Vineri, 8 august 2014, s-a desfășurat faza finală, la care au participat câștigătorii primelor trei locuri din cinci secții ale șantierului naval. Cei 15 concurenți au avut de rezolvat un test de cunoștințe cu 30 de întrebări.

"Aurul" a fost câștigat de Levent Amet, din cadrul departamentului QA/QC. Geta Poroșnicu, reprezentanta secției armare, s-a clasat pe poziția a doua, locul trei fiind ocupat de Mihai Ciobănașu, din cadrul atelierului docuri.

Din comisia de organizare a acestei "Olimpiade a sănătății și securității în muncă" au făcut parte Dede Perodin - președintele SLN, Costel Constantin - prim-vicepreședintele SLN, Marian Dumitra - coordonatorul serviciului intern de prevenire și protecția muncii, Ainur Ferat și Gheorghe Spilcea.

"Creșterea nivelului de sănătate și securitate în muncă sunt obiective permanente pentru Sindicatul Liber al Navaliștilor. De 15 ani organizăm această competiție, în colaborare cu administrația șantierului. Principalul său rol este creșterea gradului de cunoaștere a legislației și normelor privind sănătatea și securitatea în muncă și de prevenire a incendiilor. Cu cât colegii noștri vor fi mai bine pregătiți și vor fi mai conștienți de necesitatea respectării acestor norme, cu atât riscul producerii accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor va fi mai mic. Trebuie să știți că nu numai noi, cei din SNC, suntem preocupați de aceste probleme, ci și clienții noștri. De curând, doi reprezentanți ai companiei Shell, pentru care urmează să construim 40 de barje, au vizitat șantierul. Au dorit să vadă condițiile de lucru și sistemul de securitate în muncă" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Dede Perodin.

Activitatea de construcții noi din SNC s-a relansat, gradul de încărcare cu comenzi fiind de 100% până la sfârșitul anului, a precizat liderul de sindicat.

"În curând, vom începe negocie-rea noului contract colectiv de muncă, care va trebui să aducă o serie de îmbunătățiri și în privința condițiilor de muncă. Dar orice contract de muncă presupune ca și angajații să își asume responsabilitatea de a respecta normele de sănătate și securitate în muncă" - a declarat liderul de sindicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4469 secunde