Cel mai mare constructor de nave din lume, în fața unor negocieri salariale dure

439
Cel mai mare constructor de nave din lume, în fața unor negocieri salariale dure - celmaimareconstructor-1397235922.jpg

Articole de la același autor

Potrivit publicației "Coreea JoongAng", colosul Hyundai Heavy Industries, cel mai mare constructor de nave din lume, trebuie să facă față unor negocieri salariale extrem de dificile, întrucât sindicatul a solicitat majorarea salariilor cu 132.013 woni (126,94 dolari). Este cea mai mare din ultimii 12 ani. În 2002, sindicatul a cerut și a câștigat o majorare de 138.912 woni.


Sindicatul a propus, de asemenea, acordarea unui bonus de performanță de 250% din salariul de bază, un bonus de vacanță de 100% din salariul de bază, care urmează să fie plătit în luna iunie. De asemenea, pretinde ca o cotă de 5% din profitul net al companiei să fie plasată într-un fond de bunăstare al angajaților.


Administrația companiei Hyundai Heavy Industries se teme că sindicatele din societățile afiliate (cum ar fi Hyundai Mipo Dockyard și Hyundai Samho Heavy Industries) vor avea solicitări similare. 


Conducerea Hyundai Heavy Industries a declarat că momentul ales de sindicat pentru a cere mari creșteri salariale nu e adecvat, întrucât compania se află în perioada de revenire după criza economică. Profitul operațional din construcțiile navale realizate de consorțiul Hyundai a înregistrat, în 2013, o prăbușire de 60%, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 85,8%.


Potrivit unui raport al Woori Investment and Securities, se estimează că performanța pe primul trimestru din acest an va fi cu 80,6% mai mică față de cea din perioada similară a anului 2013. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3341 secunde