Dede Perodin: "Preluarea procentului de 13% din acțiunile portului este binevenită!"

1860
22
Dede Perodin:
Președintele Sindicatului Liber al Navaliștilor din cadrul Șantierului Naval Constanța, consilierul local Dede Perodin, a declarat, ieri, la finalul ședinței Consiliului Local Municipal, că sindicaliștii din SNC nu au participat și nici nu vor participa la protestele care au loc în port, deoarece sunt de acord cu preluarea pachetului de 13% din acțiunile APC, susținând că acesta va fi un lucru bun pentru comunitatea portuară. El a precizat că la proteste participă numai sindicate din cadrul unor operatori portuari. 


"Punctul de vedere al Sindicatului Liber al Navaliștilor din SNC, care reprezintă interesele a peste 1.000 de salariați, este acela că preluarea procentului de 13% din acțiunile portului este binevenită. Având un total de 33% din acțiuni, Consiliul Local Municipal Con-stanța și primăria pot juca un rol foarte important în Consiliul de Administrație al APC, pentru că locuitorii vor avea facilități, respectiv, ieftinirea gigacaloriei. Considerăm că suplimentarea acestui pachet de acțiuni va fi o sursă în plus de venituri la bugetul Consiliului Local Municipal, cu posibilitatea de a crea diverse facilități pentru toți constănțenii și implicit pentru membrii noștri de sindicat. În susținerea primirii acestor acțiuni, Primăria și Consiliul Municipal ar trebui să prezinte un proiect, dezbătut și aprobat în ședința Consiliului Local Municipal privind investițiile ce se vor face, modul în care va contribui la susținerea societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe teritoriul Portului Constanța și, nu în ultimul rând, cum vor simți toți constănțenii suplimentarea pachetului de acțiuni. Un punct sensibil în derularea acestui proiect consi-derăm a fi acordarea de facilități fiscale societăților și agenților economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul portului și, totodată, asigurarea că aceștia nu vor face disponibilizări masive în următorii patru ani", a declarat Dede Perodin. El a mai adăugat că protestele întreprinse de unele organizații de sindicat ale operatorilor portuari ca procentul de 13% să nu fie cedat gratuit Consiliului Local Municipal Constanța de către Ministerul Transporturilor par a fi ciudate, deoarece aceste acțiuni vor reveni Consiliului Local Municipal, respectiv, Primăriei Con-stanța și nu primarului, indiferent cine este sau cine va fi acesta. 


La rândul său, primarul Con-stanței, Radu Mazăre, a spus că se va întâlni cu operatorii din port după ce aproape toți și-au exprimat intenția de a-i vizita și de a discuta despre transferul de acțiuni de la Administrația Porturilor către Primărie, edilul susținând că doar două-trei firme se împotrivesc. 


"Ieri (n.r. - marți), am fost la doi operatori mari din port care m-au invitat, anume la Minmetal și la Chimpex, și care și-au exprimat și poziția publică. Astăzi merg la un alt mare ope-rator, la Umex. Acest periplu o să-l continui pentru că aproape toți operatorii din port și-au exprimat intenția de a-i vizita și de a discuta despre ceea ce înseamnă acest transfer, despre cum ar urma municipalitatea, în calitate de acționar, să se implice, despre problemele lor de acolo. Și veți constata că din tot portul și din toți operatorii de acolo sunt două firme sau trei firme care se împotrivesc", a afirmat Mazăre, ieri, la finalul ședinței Consiliului Local.


Reamintim că peste 300 de angajați portuari au protestat, de luni până ieri, în fiecare dimineață, în fața sediului Administrației Porturilor Maritime Constanța, opunându-se ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni în port.


Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
ponta sacalul mincinos
22 mai 2014
v-a mituit

Este foarte clar ca Mazăre a oferit beneficii personale liderilor de sindicat si patronilor de societati după acelasi scenariu petrecut acum cativa ani cu consilierii din primărie ai opozitiei

sindbad
22 mai 2014
parerea mea...

Cu acelasi patron, nu se astepta nimeni sa aiba alta pozitie decat de sustinere a lui Mazare. Cum spunea cineva acum cateva zile, pare-se ca Bosanceanu si-a dat mana cu Mazare, intr-o atitudine de non-combat. Cine va mai cumpara ziarul? Dornicii de anunturi s-atat...

Miron
22 mai 2014
E tare asta !

Dede Perodin e si seful unor sindicalisti din port si consilier local ! M-as fi mirat sa fie PENTRU CONTRA ! Ca doar nu e PLAGIATORUL Ponta ! Doar ala e si PENTRU si CONTRA in functie de ce FUNCTIE are !

admirator
22 mai 2014
a uitat sa spuna

pentru ccine e binevenita preluarea actiunilor portului, fara nici un ban!

constantean
22 mai 2014
Capitalism vs comunism

Portul trebuie listat la bursa, cei care se opun au mentalitate comunista, sunt aceia care au beneficiat dupa asa zisele privatizari si care acum se numesc "oameni de afaceri". Tot ei ameninta cu un "maidan" ca in Ucraina, exact pe acelasi principiu separatist extremist pe care-l au rusii din Ucraina, in aceste conditii este extrem de necesara listarea portului pe bursa si transparenta maxima.

toader c
22 mai 2014
cetateni discriminati

Sloganul cu ieftinirea gigacaloriei este o promisiune fara fond.De ce ,daca-l doare sufletul de buzunarul constantenilor,domnul doritor de actiuni nu retehnologizeaza CET-ul,sau de ce cu bunul prieten Martin nu foloseste gunoiul menajer pentru incalzire?Solutii sunt o gramada,iar justificarea celui mai mare pret din tara /gigacalorie,pret pe care vrea sa-l subventioneze,demonstreaza lipsa de profesionalism si implicarea financiara in conducerea CET.Cei care se incalzesc cu alte surse inafara de energofagul CET,cum vor ,,beneficia''de dividentele portuare;sau acestia sunt cetateni de categoria a doua care au ,,dreptul''sa plateasca doar taxe?

ath
22 mai 2014
Privatizare "cu finalizare"

Cand spun "finalizare",nu trebuie sa va ganditi la prostii.Vreau sa spun ca acordul intre Dede si Mazare a fost "finalizat". Dede este unul din papagalii aflati in slujba lui Mazare.Cand Mazare pleaca sa castige un ban la balci,Dede tine locul papagalului care trage biletelul norocos. "Hai sa-ti gâcesc viitorul" striga stapunul papagalului.Papagalul Dede a ales biletelul norocos,"..locuitorii vor avea facilități,respectiv, ieftinirea gigacaloriei".Toate biletelele sunt norocoase cand nea Gica Slabu(papagal din Pepedede) invarte la flasneta electorala. "De doi ani incercam sa facem o altfel de politica, a cetateanului,a poporului..." ne canta Slabu la balci.Dede este unul din consilierii lui Mazare care au votat cu doua maini majorarea tarifului la caldura ,majorarea impozitului si majorarea taxei de habitat.Dede ne-a luat,Mazare ne-a dat ! Dede fie laudat ! Domn' Dede te sfatuiesc sa faci o vizita intr-un sat dobrogean,mai ales intr-un sat din sudul Dobreogei.Sa stai acolo cel putin o ora,ca sa vezi ce "facilitati" au taranii nostri.Taranii astia nu sunt romani ? Praful de pe ulita si soarele arzator sunt singurele lor "facilitati" Intelegerea cu Dede va fi "finalizata" in urmatoarele luni. Sa nu creada cineva ca Dede va primi un cec in direct la TV Neptun.Nici vorba! Dede va deveni cetatean de onoare al orasului si recompensat cu un lot de casa in buricul targului. Dede a votat,Dede ne-a luat ! Dede fie laudat !

Angela
22 mai 2014
Intreb si eu

Totusi - de ce nu se acorda facilitatea de ieftinire a gigacaloriei din castiguril eincasate din Mamaia ? Ca doar nu e administratie separata.

vasi
22 mai 2014
papagalul dede

cine draq.mai este și acest sindicalist?Vre-un specialist in administrație portuară?Ori în navigație maritimă?Sau,mai degrabă un slugoi al lui pastaie-paranghelie? bre dede, consiliere-sindicalist,las-o jos că macăne bre!

Cuget după cum mi se dictează
22 mai 2014
Orice pasăre pe limba ei piere

Aha. Deci de aia era Cugetul "Liber" așa moale și fără vlagă în privința subiectului protestelor din port. Bravo, băieți !

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.5276 secunde