Galerie Foto. Spectacolul velierelor ajunge la Constanța

2871

Articole de la același autor

De sâmbătă până luni, zeci de nave cu pânze și echipajele lor se vor afla în portul Constanța, în cadrul Regatei Mării Negre. Evenimentul este marcat cu spectacole, concerte și artificii. 


Cele mai impresionante nave cu pânze din lume și cele mai frumoase povești de pe mare vor ajunge, în acest week-end, la Constanța. Zeci de veliere din întreaga lume, care participă la Regata Mării Negre - Black Sea Tall Ships Regatta, vor ancora în port, la Terminalul de pasageri, sâmbătă dimineață. Cu acest prilej, va avea loc un adevărat festival al velierelor și o paradă a tuturor echipajelor. 


Constanța este cel de-al pa-trulea port în care intră velierele, după Varna, Novorossiysk și Sochi. Organizatorii promit un spectacol cu totul unic și deo-sebit, marcând astfel și fina- lul competiției. 


Premii pentru navele românești 
România participă la regată cu două veliere: Bricul "Mircea", de clasa A, și "Adornate", de clasa B. Navele au plecat pe 3 mai din Varna, Bulgaria, unde s-a dat și startul pentru prima competiție, până la portul Novorossiysk. Unul din premiile acestei curse vine la noi acasă, pentru că "Adornate" a făcut o figură frumoasă, clasându-se pe locul întâi, la navele de clasă B. Pe podium s-au mai urcat nava "Bodrum", din Turcia, pe locul al doilea, și "Johanna Lucretia", din Marea Britanie, pe locul al treilea. 


De asemenea, în fiecare port în care acostează navele, se desfășoară mai multe competiții sportive dedicate membrilor echipajelor. La concursurile din Novorossiysk, "Mircea" a primit premiul pentru cea mai bună contribuție la activitățile sportive. 


Apoi, la Sochi, în Rusia, "Mircea" a luat premiul pentru cea mai bună paradă a echipajelor dintre toate navele de clasa A. Nici "Adornate" nu s-a lăsat mai prejos, pentru că ea a primit același premiu, dar pentru navele de clasa B, C și D. Practic, România a avut cele mai frumoase echipaje de marinari la Sochi. Cea de-a doua cursă, dar și ultima din Regată, a început la Sochi și se va încheia la Con-stanța, sâmbătă de dimineață. 


Acces gratuit pe veliere 
Constănțenii au ocazia să asiste la spectacolul sosirii navelor în portul Constanța, sâmbătă dimineață, începând cu ora 9,00. La ora 13,00, este programată festivitatea de deschidere a regatei. Oricine dorește se poate urca la bordul velierelor pentru a le vizita, accesul fiind gratuit. 


RATC Constanța pune la dispoziție două autobuze etajate pe relația Poarta 2 Port - Terminal Pasageri (Cuibul Reginei) și retur, cu o frecvență de 15 minute. Călătoria este gratuită. Etajatele vor face curse începând de vineri, 23 mai, de la ora 12,00. Sâmbătă, duminică și luni, pe 24, 25 și 26 mai, ele vor circula între orele 8,00 și 22,00, iar marți, 27 mai, între orele 8,00 și 12,00. 


Programul regatei 
Organizatorii au mai pregătit numeroase surprize pentru publicul constănțean. Sâmbătă, de la ora 20,00, pe scena Terminalului de pasageri va concerta Antonia, urmată, la ora 21,00, de Holograf. 


Duminică, la aceeași locație, sunt programate competiții sportive între marinari, iar de la ora 17,00, echipajele vor face o paradă pe traseul Poarta 2 Port - Teatrul Fantasio, bulevardul Tomis, până la statuia din parcul Primăriei Constanța. Ulterior, între orele 18,00 și 19,00, va avea loc decernarea premiilor Regatei Mării Negre, pe scena din parcul Pri-măriei. De la ora 21,00, spectacolul se mută pe scena Terminalului de pasageri, acolo unde vor concerta Direcția 5 și Alexandra Ungureanu. 


Luni, publicul poate vizita navele între orele 10,00 și 20,00, când va începe un concert Voga Band, urmat de un concert Moonlight Bearkfast. De la ora 22,30, va avea loc ceremonia de închiderea regatei, cu un foc spectaculos de artificii. 


Luni, navele vor ridica ancora din portul Constanța, la ora 10,00, iar de la ora 15,00, navele se vor etala de-a lungul coastei Constanței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3478 secunde