Mircea Geoană: "Constanța este poarta noului Drum al Mătăsii"

534
3
Mircea Geoană:

Articole de la același autor

La Prefectura Constanța, a avut loc, ieri, sub auspiciul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice și Diplomație Publică, lansarea Cluster-ului Maritim de la Marea Neagră. 


La eveniment, au participat Mircea Geoană, în calitate de înalt reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice și Diplomație Publică, prefectul Constanței, Radu Volcinschi, primarul Constanței, Radu Mazăre, și René Berkvens, de la CEO- Damen Shipyards Group, una dintre cele mai mari firme de construcții navale din lume. Totodată, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților portuare, agenți economici din Portul Constanța, dar și ai firmelor de consultanță precum McKinsey & Company sau PwC România, reprezentanți ai Asociației Constructorilor de Nave Românești (ANCONAV) și cei mai importanți actori eco-nomici din infrastructura maritimă, din companii de consultanță și din companii de petrol și gaze. 


În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au axat pe două subiecte importante, respectiv, creștere eco-nomică, investiții și durabilitate, inclusiv locuri de muncă și strategii ale forței de muncă ca rezultat al activităților economice ale industriei navale, securitate și energie în zona Mării Negre, implicit despre activitatea Portului Constanța. 


"Întâlnirea are loc într-un context geopolitic special. Constanța este poarta noului Drum al Mătăsii. Venim pentru prima dată la Constanța pentru a anticipa lansarea proiectului «România, poartă între est și vest»", a spus Mircea Geoană. 


Referitor la preluarea unor noi acțiuni la Portul Constanța, Mircea Geoană a precizat că i se pare anormal ca autoritățile locale să nu aibă o implicare directă în activitatea Portului. 


"Nu mă interesează componenta politică a dezbaterii sau cum se îmbracă Radu Mazăre la carnaval. Ideea principală este cum deblocăm portul și cum profităm de potențial. O să vă spună invitații din Olanda cum e cu implicarea autorităților locale", a adăugat Geoană. 


Prezent la eveniment, primarul Radu Mazăre a reamintit că preluarea unor noi acțiuni la Portul Constanța a fost o promisiune de campanie pe care trebuie să o ducă la îndeplinire. 


"Dorința mea, a primului ministru și a ministrului Transporturilor este ca Primăria Constanța să preia încă 13% din acțiunile Portului Constanța. A fost o promisiune de campanie. În Portul Constanța lucrurile trebuie să funcționeze ca în Mamaia. Investitorii trebuie ademeniți. Orașul pe care îl conduc de 14 ani are două mari surse de venit: turismul și activitățile navale, portuare. La primul capitol știți că stațiunea Mamaia a crescut de la an la an și este un exemplu de parteneriat între Primărie și privați. În port lucrurile nu stau așa. Descen-tralizarea aproape că nu există acolo. O mai mare implicare a privaților va duce la transpa-rentizarea activității. Ar trebui ca politicul să nu mai ia deciziile", a spus Radu Mazăre. 


"Sper ca acest cluster din zona Mării Negre să fie similar celui din Olanda, care a fost preluat și de alte țări din vest. Clusterul de acolo este compus din Autoritatea Portului Rotterdam, Primăria, firme de shipping, de construcții navale și Marina Militară, care adună aproape 200.000 de oameni. Gândiți-vă cum lucrează o astfel de masă pentru legislația în afaceri, promovare pentru a așeza acest cluster pe hartă. Nu puteți să nu vedeți avantajele, iar posibilitățile clusterului românesc sunt mai bune", a declarat René Berkvens, CEO, Damen Shipyards Group. 


Comentează știrea

admiratorq
15 mai 2014
dar cat a furat si

distrus Mazare, e important? cum dati portul pe mina lui si a gastii lui?

ath
15 mai 2014
Domnul I.R.G.R.P.E.S.D.P. Geoana

Domnul Geoana are o functie foarte complicata.Pentru ca eu nu am tinere de minte,n-am sa-i spun domnul IRGRPESDP Geoana.Il voi numi mai scurt Inalt Prea Strategul Geoana.Se spune ca cea mai buna minciuna este adevarul.Ca sa croiesti o minciuna iti trebuie multa inteligenta.O minciuna adevarata,seamana cu o panza de paianjen.Cand privesti o panza de paianjen,nu-ti dai seama unde se afla nodul sau capul firului.Asa trebuie sa arate si minciuna.Exista foarte putini oameni care stiu sa impletesca minciuni adevarate.Pentru ca Geoana nu are tinere de minte si nici inteligenta,el crede ca cel mai strasnic adevar este minciuna scamosata.Le-a incurcat ordinea,saracul.In primul rand,Mazare se imbraca in tinuta de carnaval pe strada,in primarie in sediul politiei,la congresul pesedeului,etc.El este in carnaval tot timpul.Asta este prima minciuna scamosata.In al doilea rand,discursul de la Bucuresti nu se impleteste cu discursul de la Constanta.Domnul Geoana vorbeste despre crestere economica,si despre investitii.Domnul Cluster Mazare de la Constanta spune ca banii din portul Constanta vor fi investiti in saracie.Mai mult profit inseamna mai multi saraci subventionati.Mai multa saracie inseamna un Pesede fericit. Cine are saraci sa-i creasca,cine nu are saraci,sa-i doreasca ! Daca as fi in locul lui Geoana as evita sa folosesc termenul de "cluster".Cand spun "cluster" gandul ma duce la gasca,la clica.Ati vazut cum arata un "cluster" de capuse in blana unui biet caine ? Ati vazut cum arata un "cluster" de viespi sau un ciorchine de gandaci rosii? Nu am loc aici pentru restul miciunilor inciorchinate de I.R.G.R.P.E.S.D.P. Geoana .In treacat l-as intreba pe domnul I.R.G.R.P.E.S.D.P. Geoana daca stie un primar in Olanda care are 4 mandate legate in "cluster" si daca in Olanda exista "clustere" de baroni locali.Ne mai auzim.

Mociu C
15 mai 2014
Atit timp cit Constanta e controlata de cele mai josnice scursori care au trait vreodata pe aceste meleaguri, Sorcava Drogata si Porcul Vesnic Beat, Constanta nu va fi drumul matasii ci pe drumul jefuitorilor

In ciuda sustinerii care se vrea subtila, dar in realitate e abjecta, pe care Geoana le-o acorda celor doi ticalosi legionari, am convingerea ca DNA va finaliza in mod benefic ceea ce a inceput astfel ca cele doua scursori, dupa atitea ticalosii, se vor odihni vreo 20 de ani la Poarta Alba. Ca om care lucrez in domeniu, consider ca cea mai mare ticalosie a lor facuta impotriva constantenilor e pretul exorbitant al apei si pot dovedi pe baza unor cifre clare ca acest pret e de aprox. 4,5 ori mai mare decit cel care ar trebui sa fie. Un alt mare rau pe care Fasolea Drogata l-a facut impotriva locuitorilor orasului Ovidiu e ca a reusit sa-l puna pe Zdreanță Scupra in functia de primar, individ care nu a facut nimic bun pt. Ovidiu. In schimb a facut tot ce poate fi mai rau, anume a creat grupul infractional Zdreanță Scupra-Fane tiganu-Hanganu, grup infractional protejat de o politie care doarme pe ea. Actele de hunigalism la meciul Ovidiu – Eforie arata cit de dulce e somnul politiei patronata de Zdreanță Scupra. Acolo principalii huligani au fost Marius Axinciuc (huligan cu antecedente), Ion Iancu (un paria nespalat) si alti citiva paria nespalati ai lui Hanganu. Oricum Hanganu are multe antecedente in privinta asta printre care si acela ca a pus pe doi dintre paria lui, paria Ion Gavrila si cu fi-su, sa-l loveasca pe Bocai in 2012. Sa nu-si imagineze Hanganu ca o sa scape de temniță pentru toate mizeriile pe care le-a facut si le face in Ovidiu. Oricum, in Ovidiu vor fi alegeri anticipate. Orasul Ovidiu are nevoie de un om integru, care a dovedit ca pune drapelul patriei mai presus de interesele personale.

Pagina a fost generata in 0.6843 secunde