Fermieri, atenție!

Calculul UDE pentru ferme a fost actualizat

1088
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) noii coefici-enți de calcul al Unității de Dimensiune Economică (UDE). Aceștia se vor aplica începând cu sesiunea din noiembrie 2011, pentru măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri", iar în cazul măsurii 121 "Modernizarea exploatațiilor agricole" și al măsurii 141 "Sprijini-rea fermelor agricole de semi-subzistență" noii coeficienți se vor aplica începând cu prima sesiune din anul 2012.
O principală modificare adusă de noii coeficienți de calcul se reflectă în creșterea dimensiunii economice atât pentru ovine și caprine, cât și pentru alte specii de animale și culturi vegetale, dar și în scăderea dimensiunii, mai ales în sectorul vegetal - grâu, ovăz, plantații de pomi fructiferi etc. De exemplu, pentru ovine, noul coeficient este de 0,084, față de 0,008 cât era prevăzut până acum. Acest lucru va permite un acces mai facil la finanțare pentru fermierii care se ocupă cu creșterea oilor.
APDRP a publicat deja pe pagina oficială de internet www.apdrp.ro lista noilor coefi-cienți și va demara în cel mai scurt timp aplicarea lor la măsurile de investiții precizate mai sus.
UDE reprezintă unitatea prin care se exprimă dimensiunea economică a unei exploatații agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploatației. Valoarea unei Unități de Dimensiune Economică este de 1.200 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : Fermieri, atenție la documente!
Pagina a fost generata in 0.3855 secunde