Camera de Comerț Constanța "divorțează" de Corina Martin, după "escapada" din Moscova

2549
10
Camera de Comerț Constanța

Articole de la același autor

Săptămâna a început cu o zi senină, primăvăratecă, dar tocmai din acest senin a picat lovitura de trăsnet, ținta fiind Corina Martin, președinta Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică Litoral-Delta Dunării, aflată în acea clipă peste mări și țări, la un târg de promovare în Tel Aviv.

Motivele de… divorț

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a luat prin surprindere întreaga comunitate de afaceri din turism, anunțându-și divorțul de respectiva asociație de promovare.

De fapt, CCINA nu are nimic de împărțit cu organizația al cărei membru fondator este și în care deține funcția de vicepreședinte. Problema sa o reprezintă președintele Corina Martin, cu al cărei comportament nu e de acord.

Comunicatul de presă dat publicității și semnat de Mihai Daraban, președintele CCINA și al Camerei de Comerț și Industrie a României, expune "motivele de divorț". În mesaj se arată că:

- "în special în ultima perioadă, doamna Martin a luat majoritatea deciziilor în nume propriu, fără a se consulta și a avea aprobarea din partea organului de conducere colectivă al Asociației Litoral-Delta Dunării (Consiliul director) pentru activitățile și acțiunile pe care le-a desfășurat în numele Asociației";

- "Într-o perioadă în care promovarea turistică a litoralului suferă de o acută lipsă de finanțare din fonduri guvernamentale, în loc să depună eforturi de colaborare strânsă cu conducerea Autorității Naționale pentru Turism, pentru găsirea de soluții de identificare a unor acțiuni comune de promovare a litoralului și a Deltei Dunării, orgolii personale au determinat-o pe doamna Corina Martin să aibă doar atitudini critice la adresa conducerii ANT și ministerului căruia ANT i se subordonează."

- "Decizia a fost luată ca urmare a modului defectuos, inacceptabil, în care doamna Corina Martin, președinte al asociației, a acționat în ultima perioadă, culminând, recent, cu inițiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piața Federației Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral și fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife și pachete de servicii turistice promoționale adresate tur-operatorilor de pe această piață."

CCINA consideră că este nevoie de o schimbare în modul în care e condusă Asociația Litoral-Delta Dunării și solicită "un punct de vedere al conducerii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), din partea căreia Corina Martin este desemnată să facă parte în Asociația Litoral, precum și măsuri de schimbare radicală a modului în care acționează și comunică președintele acestei asociații."

O greșeală impardonabilă

Am contactat-o pe Corina Martin, care, în momentul convorbirii, era la Tel Aviv, la un târg. Aflase despre comunicatul de presă al CCINA și a declarat: "Vom lămuri toate lucrurile când vin în România. Voi avea o discuție cu conducerea Camerei de Comerț din Constanța."

Corina Martin a negat că a plecat de capul ei să promoveze turismul româ-nesc în Rusia, susținând că s-a deplasat cu girul asociației.

Opinia mea, pe care i-am împărtășit-o și Corinei Martin, este că vizita în Rusia și declarațiile făcute cu acel prilej au

fost o greșeală din numeroase motive. Politica expansionistă a Federației Ruse și conflictele "fierbinți" sau "înghețate" întreținute de ea aduc mari prejudicii țării noastre, Republicii Moldova, sora noastră, bunilor noștri vecini - Turcia, Ucraina și Georgia. Din cauza ocupării Crimeei de către Rusia și a tensiunilor cu Ankara, piața de croaziere a Mării Negre s-a prăbușit. Portul Constanța a pierdut în 2015, din cauza instabilității din zonă, 64% dintre cele 70 de croaziere maritime programate. Iar pentru 2016, numărul croazierelor maritime anunțate este cu 40% mai mic decât cel realizat în 2016.

Jocul făcut de Rusia în Orientul Mijlociu și în nordul Africii a alimentat tensiunile și conflictele din zonă, a contribuit la haosul de care au profitat grupările teroriste. Economiile acestor țări au fost grav afectate, ajungând în pragul colapsului, cum se întâmplă în Siria, iar piețele tradiționale de mărfuri ale României s-au prăbușit. Dar cel mai rău este că Europa și România s-au trezit cu valuri de emigranți fugiți din calea războaielor, extremiștilor și foamei.

Eu, în calitate de român și de cetățean al Uniunii Europene, nu pot fi de acord cu escapada în Rusia a Corinei Martin și a asociației pe care o conduce, dar mai ales, cu declarația ireverențioasă față de prietena noastră Turcia, țară care suferă din cauza politicii belicoase a Rusiei. Nu pot accepta să ne bucurăm de răul Turciei și să dăm năvală să ocupăm locul rămas liber pe piața turismului rusesc.

Corina Martin a găsit o scuză: "Și reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism, deci ai unei instituții guvernamentale, au fost la Moscova, la acțiunea de promovare." Prezența ANT nu e o scuză. Nici aceasta, nici Asociația Litoral-Delta Dunării nu aveau ce căuta în Rusia.

Opinia mea este că cetățenii și organizațiile neguvernamentale, profesionale avem obligații privind interesele majore ale țării. Dăm dovadă de patriotism dacă ne cântărim bine deciziile înainte de a le lua. Ce fel de patrioți suntem dacă, de dragul unor câștiguri conjuncturale, mai mult sau mai puțin iluzorii, facem gesturi și declarații ce aduc atingere interesului național?

Comentează știrea

Dumitru Martin
9 februarie 2016
tot..degeaba..

Bucățică -Cristescu-Martin,etc...menopauza e cat casa!:)

Radu
9 februarie 2016
coruptia acid

Degeaba,cei de la Club LUV se lauda ca functioneaza fara macar un aviz din partea acestei institutii de stat,ba mai mult fara autorizatie de functionare din partea primariei! ANAF & DNA dormiti? #coruptiaucide !

Radio-Santul
9 februarie 2016
Cand negrul devine alb

Ciudat ca "domnul" nu pomeneste nimic de politica agresiva si expansionista a NATO si SUA din ultimii 50 de ani, si datorita careia exista actuala situatie tensionata mondiala - Afganistan, Irak, Siria, Libia, Egipt, ca sa nu mai pomenim de Palestina, toate au la origine politica de dominatie mondiala a celor doua mari "iubitoare de pace" si "democratie" (stil american - adica daca nu esti cu noi, iti pica bomba in cap) mentionate - dar se pare ca spagile si interesele materiale sunt mai bune daca vin din Vest si astfel transformam negrul in alb cu viteza luminii!

Gavril
9 februarie 2016
Oferta

Castiguri! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate! Pentru informatii, solicitati detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la adresa de email [email protected]

Oarecare
9 februarie 2016
Rusine ziaristule!

Cine esti tu ziaristule sa iti permiti sa ma intoxici in repetate randuri cu ,,opinia mea" . Ce comteaza opinia ta, macar daca ar fi fost pertinenta. Vreau sa-ti spun ca nu am a face cu politica, nu o cinosc pe doamna care promoveaza turismul. Apoi afla ca opinia mea este opusa opiniei dumitale. Sa-ti fie rusine ca incerci sa-mi modifici opinia.

de la ziarist...o sa-ti modific..o..muie
9 februarie 2016
sictir.. scarba

Cine sunt eu??...sunt ala care ma pish în lift.. ca sa-ti colorez opinia..Boarfa!:(

Hollywood
11 februarie 2016
O matracucă

Matracuca asta vopsită s-a scuzat ..... că de fapt ea a fost să vadă care este cererea tour-operatorilor ruși. Dar până să deschidă ăia gura le-a oferit cazare la 10 Eur/noapte în capete de sezon fără să-i ceară nimeni (?!) Rușilor, care put de bani, s-a gândit cu creierul ei de antreprenor de succes să le ofere prețuri ca unor colhoznici sau sindicaliști din perioada comunistă. Cred că la Moscova încă se râde de Martin și la ora asta. Dar și-a pus poze pe Facebook, cum muncește și promovează. Haideți, faceți poze cu maimuța.

IveqvTHUeuNWqhs
3 mai 2016
XGKRvzbQyGlJSiOsbj

cjrHbv qvqdvckeeiss, [url=http://dmjeemfpqpla.com/]dmjeemfpqpla[/url], [link=http://zdrzgvuboxpa.com/]zdrzgvuboxpa[/link], http://gbknoghyjwpi.com/

qvWgnExqVIGlorzT
4 mai 2016
WQOcZijdWanEpKTIRr

SmnSLI hwzsxrwvvgfv, [url=http://votlfynjcjka.com/]votlfynjcjka[/url], [link=http://wjljcvaozbbk.com/]wjljcvaozbbk[/link], http://ityeknxtqkoi.com/

tUsLQJoNakrjdl
12 octombrie 2016
INWqAdUVLxUuCr

tIeiuQ dtvntbhqbivy, [url=http://dyaebolbgpyr.com/]dyaebolbgpyr[/url], [link=http://uyikkdmdssgt.com/]uyikkdmdssgt[/link], http://ispmswuftzef.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6384 secunde