Camera de Comerț și Industrie a României nu susține „taxa de solidaritate”

547
Camera de Comerț și Industrie a României nu susține „taxa de solidaritate” - fondccirnusustinetaxadesolidarit-1639163971.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României apreciază că, în contextul pandemic și economic actual, introducerea unei taxe de solidaritate de 1% din cifra de afaceri a companiilor este o măsură nepotrivită și care contravine regulilor unei piețe libere.

„Întreprinderile, fie că vorbim de cele mari, fie de cele micro, mici sau mijlocii, constituie, în egală măsură, motoarele economiei, reprezentând singurele surse viabile de dezvoltare. CCIR, ca principal promotor al mediului de afaceri, consideră că toate companiile trebuie susținute și, în niciun caz, împovărate cu noi taxe. După o perioadă de doi ani consecutivi de declin sever, opriri sau încetiniri de activități, scăderi drastice a cifrelor de afaceri și cu provocări fără precedent la orizont pentru industria de automobile națională (tranziția de la motoare termice la electrice, scăderea emisiilor de carbon în contextul Green Deal) adoptarea unei astfel de măsuri va afecta și mai mult companiile.

CCIR apreciază, de asemenea, că eventualitatea aplicării unei asemenea măsuri trebuie analizată pe baza unor studii de impact pe termen scurt, mediu și lung și dezbătută temeinic cu reprezentanții mediului de afaceri din România. În absența unor astfel de analize și a unui dialog constructiv, considerăm că adoptarea unei asemenea taxe «de solidaritate» va avea un impact negativ, atât pentru activitățile și proiectele actuale de investiții ale companiilor, cât și pentru noile proiecte ale investitorilor străini care analizează posibilitățile și oportunitățile din România și, care, vor opta, în final, pentru implementarea acestora în alte state din Europa, care nu aplică asemenea măsuri.

Ca întotdeauna, CCIR este dispusă la un dialog consistent cu autoritățile statului, pentru că numai astfel și numai împreună vom putea să contribuim efectiv și eficient la dezvoltarea economica, la creșterea competitivității și la atragerea de noi investiții pentru dezvoltarea durabilă a României și, implicit, pentru depășirea actualei situații de criză”, se arată în comunicatul dat publicității. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6539 secunde