Campanie de informare printre producătorii de lapte constănțeni
121
Articole de la același autor
De ce acte ai nevoie pentru eliberarea și vizarea permisului de pescuit recreativ / sportiv
31 Mai 2013
APARTAMENTELE NEMOBILATE din Constanța, PUȚINE ȘI SCUMPE. Iată CÂT CER acum proprietarii
15 Aprilie 2013
Avem un TICHET RABLA. CE MAȘINĂ ne cumpărăm?
05 Iunie 2013
Vrei să pleci într-o croazieră direct din Constanța? Află cât te costă și când te poți îmbarca
18 Aprilie 2013
E ROST DE ÎNCĂ O VACANȚĂ. Rusaliile vin cu O ZI LIBERĂ!
07 Iunie 2013
Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) vor purta luna aceasta o serie de discuții cu producătorii de lapte din județ. România beneficiază de o perioadă de tranziție pentru îmbunătățirea calității laptelui crud până la 31 decembrie 2013, iar începând cu 1 ianuarie 2014 este interzisă livrarea către centrele de colectare sau către unitățile de procesare, precum și comercializarea laptelui crud care nu respectă cerințele legislației Uniunii Europene. Așadar, pentru a veni în sprijinul celor din domeniu, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) desfășoară, în perioada 10 - 30 iunie, o campanie de informare prin care-și propune să aducă la cunoștința producătorilor și procesatorilor măsurile care trebuie întreprinse, pentru asigurarea conformității laptelui crud cu standardele Uniunii Europene. Scopul acestei campanii este de a oferi informațiile necesare celor care cresc un număr mic de animale, astfel încât să-și poată valorifica în continuare laptele, iar unităților de procesare să aplice măsurile necesare pentru a procesa și vinde în continuare produsele în România.
În cadrul întâlnirilor organizate de către DSVSA Constanța cu producătorii de lapte vor fi discutate aspecte privind: cerințele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească laptele crud, prevăzute de legislația Uniunii Europene; căile de contaminare a laptelui; regulile de igienă a mulsului ce trebuie respectate de către producători; aspecte practice privind identificarea și eliminarea din consumul uman a laptelui provenit de la animale bolnave, aflate sub tratament sau în perioada de așteptare, după administrarea tratamentului, precum și a laptelui care prezintă modificări de culoare, gust și miros; răcirea și depozitarea laptelui după muls; restricțiile privind vânzarea directă sau livrarea laptelui la centrele de colectare sau unitățile de procesare.
În cadrul întâlnirilor organizate de către DSVSA Constanța cu producătorii de lapte vor fi discutate aspecte privind: cerințele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească laptele crud, prevăzute de legislația Uniunii Europene; căile de contaminare a laptelui; regulile de igienă a mulsului ce trebuie respectate de către producători; aspecte practice privind identificarea și eliminarea din consumul uman a laptelui provenit de la animale bolnave, aflate sub tratament sau în perioada de așteptare, după administrarea tratamentului, precum și a laptelui care prezintă modificări de culoare, gust și miros; răcirea și depozitarea laptelui după muls; restricțiile privind vânzarea directă sau livrarea laptelui la centrele de colectare sau unitățile de procesare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 07 Iunie 2013
Joi, 06 Iunie 2013
Joi, 06 Iunie 2013
Miercuri, 05 Iunie 2013