Deși petrolul s-a ieftinit

Carburanții, mai scumpi în România decât în Austria, Germania sau Franța

156
1
Carburanții, mai scumpi în România decât în Austria, Germania sau Franța - benzina-1440689392.jpg

Articole recomandate

Firmele petroliere nu se grăbesc să ieftinească benzina și motorina în România, în timp ce reacția în Europa de Vest e mult mai rapidă. Barilul de petrol a coborât sub 40 de dolari și dă semnale că va continua deprecierea. Între timp, prețul unui litru de benzină și, mai ales, motorină abia se apropie de 5 lei la pompele din țara noastră, în timp ce statele din UE au operat deja reduceri mai mari.

Prețul mediu cu tot cu taxe al unui litru de motorină de la noi este 1,175 euro, în timp ce în Austria costă 1,087 euro, în Germania 1,157 euro, în Belgia 1,109 euro, în Franța 1,127 euro, iar în Polonia 1,073 euro.

Și dacă eliminăm efectul taxelor, prețul rămâne mai mare la noi. Fără taxe, un litru de motorină în România este 0,519 euro, în timp ce în Austria este 0,496 euro, în Belgia 0,488 euro, în Germania 0,501 euro, iar în Franța 0,458 euro, potrivit Capital.ro.

Până și în Marea Britanie prețul unui litru de motorină fără taxe este mai mic decât la noi, fiind situat la 0,498 euro (prețul cu taxe urcă până la 1,577 euro).

Comentează știrea

Doina Balasa
28 august 2015
oportunitatea anului

Cea mai buna oportunitate a anului! Buna ziua ! Va oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Plata caștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Avem nevoie de oameni serioși si ambitioși, care vor să devină liberi financiar și totodată să dorească sa-i ajute pe ceilalți să obțină același lucru! Cerințe : - Să dețineti un PC sau un laptop cu o conexiune la internet; - Să aveti cunoștiințe minime de operare pe calculator și de navigare pe internet. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected] , cu subiectul "Oportunitate". Multumesc pentru atentie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8932 secunde