Creatorul de modă Liliana Țuroiu dezvăluie:

Care sunt tendințele din moda de toamnă - iarnă 2016

486
Care sunt tendințele din moda de toamnă - iarnă 2016 - caresunttendintelelilianaturoiu-1473869419.jpg

Articole de la același autor

Dacă vrei să afli care sunt tendințele din modă, trebuie să audiezi prelegerile Lilianei Țuroiu. Designer, creator de modă, lector la Academia de Artă și președinta Asociației de Modă și Design din România, Liliana Țuroiu este vocea cea mai autorizată în materie. Prezentă la mai toate târgurile și expozițiile de profil din Europa sau de aiurea, observă cu atenție și analizează încotro se îndreaptă moda, ce meandre și volute mai face, cum se transformă și inovează, cum se adaptează la vremuri sau anticipează viitorul.

O prelegere despre modă a Lilianei Țuroiu este mai mult decât o expunere despre croieli, culori, țesături, materiale și accesorii. Este totodată o lecție de economie, sociologie și psihologie, cu trimiteri la epoci, la specificul lor, la forțele care le-au pus în mișcare, la spiritul acelor vremuri și transpunerea lui în vestimentație.

Am avut deosebita plăcere să o ascult, în urmă cu două zile, prezentând în fața ziariștilor, la Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, tendințele din moda de toamnă - iarnă 2016.

Spațiul editorial pe care îl am la dipoziție mă obligă să le prezint suscint.

Combinațiile de alb-negru în diferite construcții geometrice continuă să fie la modă. Se poartă rochiile drapate, asimetrice, din materiale foarte fluide (lână, mătase și altele). Sunt la modă croielile aproape clasice, cu inserții din piele și blană. Printre culorile preferate ale sezonului se numără bejul, maronul, arămiul, combinațiile de alb-albastru, violetul cu nuanțele fructelor și legumelor toamnei, a prunei pregătire să-și dea obștescul sfârșit în alambicul de țuică și al vânetei ce se sacrifică pe tocător.

În cazul tinerilor, sunt în vogă jocurile de roz și negru, contrast ce transfigurează conflictul dintre dorința acestora de a nu părăsi, încă, fermecătoarea copilărie și cea de a intra mai repede în lumea fascinantă a adulților.

Moda sezonului toamnă - iarnă 2016 este încărcată de energie pozitivă și de dorință de viață, semn al depășirii grijilor generate de criza economică.

O altă tendință este revenirea la stilul anilor ´80. În cazul femeilor se constată o tendință de masculinizare a modei. În moda acestui sezon apar și temele florale. Rochiile poartă colaje florale care îndeamnă la romantism.

De mai mulți ani, în designul vestimentar se manifestă tendința de întoarcere la origini, la patrimoniul cultural național. În printuri, sunt prezente motivele specific africane, românești, europene.

Moda se intersectează tot mai mult cu arta plastică. Se poartă printurile inspirate din picturi celebre. Sunt din nou la modă blănurile, în toate culorile, precum și catifeaua.

Moda este mult mai puțin generoasă în cazul bărbaților. Noutatea pentru ei este trecerea de la costumul negru la cel bleumarin. Acesta este un semnal subliminal care arată că noi, bărbații, începem să devenim mai înțelepți, mai profunzi, că nu ne mai enervăm atunci când femeile ne golesc portofelele, pentru a ține pasul cu numeroasele schimbări din modă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5499 secunde