Concurs Cargoul german "Beluga Fortune", eliberat de forțele de intervenție UE și NATO

383
Cargoul german

Articole de la același autor

Nava germană "Beluga Fortune" capturată de pirații somalezi pe data de 24 octombrie, în dreptul coastelor Keniei, a fost eliberată după numai o zi. Potrivit raportului comandantului, echipajul s-a refugiat într-o cameră de siguranță, după ce oprise motorul.
În după-amiaza zilei de 24 octombrie, o patrulă aeriană a EU NAVFOR (forța de intervenție navală a Uniunii Europene) s-a deplasat în zona incidentului și a observat că la bordul navei sunt mai mulți indivizi înarmați, dar nu a reușit să contacteze echipajul.
Pe 25 octombrie, nava de război "HMS Montrose", care operează în cadrul forțelor NATO, s-a apropiat de "Beluga Fortune", pentru a interveni. Atunci, pirații au dat foc la o parte din infrastructura navei și au abandonat-o.
O echipă de pe "HMS Montrose" a urcat la bordul cargoului și a eliberat echipajul din camera de siguranță. Niciun membru al acestuia nu a fost rănit în timpul evenimentelor.
"Beluga Fortune" are 12.744 tdw, a fost construită în 2008, navigă sub pavilion Antigua, iar proprietar este Beluga Shipping.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Economie : Reparații navale fără docuri
Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Economie : Ne-au spart cu TVA și accize
Pagina a fost generata in 2.5668 secunde