Casa de Expediții "Phoenix" SA fuzionează cu Socep SA

324
Casa de Expediții

Articole de la același autor

Pe data de 22 octombrie 2019, directoratul companiei Socep din portul Constanța a aprobat forma și conținutul proiectului de fuziune prin absorbție a societății Casa de Expediții "Phoenix" SA de către societatea Socep SA, se arată într-un comunicat dat publicității pe piața de capital. Consiliul de supraveghere a avizat favorabil hotărârea Directoratului. Proiectul de fuziune urmează să fie depus la Oficiul Registrului Comerțului în vederea publicării în "Monitorul Oficial al Romanei". 


Casa de Expediții "Phoenix" SA s-a născut în anul 1991, fiind, la acea vreme, printre puținele societăți din portul Constanța, înființate de la firul ierbii. Având ca obiect de activitate manipularea mărfurilor generale, în special a cherestelei, firma a crescut, s-a dezvoltat organic, sporindu-și cifra de afaceri și profitul, de la an la an, și reinvestind totul în dezvoltare.
Numărul lucrătorilor săi a crescut treptat, ajungând, la 120 de persoane, în 2006. Evoluția bună i-a permis să se capitalizeze și să achiziționeze, în august 2007, un pachet de 70% din acțiunile firmei Apronav, din Portul Constanța, pe care a absorbit-o în cele din urmă. Tranzacția a fost realizată la valoarea totală de circa 15,9 miliarde lei vechi – sumă uriașă pentru acele vremuri - fiind finanțată din fondurile proprii ale cumpărătorului. 


Apronav SA, compania achiziționată, era specializată în aprovizionarea tehnico-materială a navelor și agenților economici. Dispariția flotei comerciale a României și apariția unui număr tot mai mare de concurenți care aprovizionau navele străine făcuseră ca cifra ei de afaceri să se reducă dramatic. În schimb, prezentau interes activele Apronav: două magazii, cu o suprafață totală de 2.500 mp, plus sediul din apropierea clădirii Romtrans, de la poarta nr. 2 a portului Constanța. 
Iată că, după 28 de ani de existență, a venit rândul Casei de Expediții "Phoenix" să fie înghițită de o companie mai mare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7952 secunde