Casa de marcat fiscală, ținută pe post de bibelou de agenții economici constănțeni

659
Casa de marcat fiscală, ținută pe post de bibelou de agenții economici constănțeni - b4786a1c6a746f7b973a7309762915b8.jpg
Garda Financiară Constanța a intensificat controalele, în preajma sărbătorilor pascale pentru a trage un semnal de alarmă agenților economici cu privire la dotarea și utilizarea caselor de marcat electronice fiscale. Multe din firmele constănțene nu eliberează bonuri fiscale și nu înregistrează toate veniturile obținute în contabilitate, deși au case de marcat fiscale.

Săptămâna trecută, comisarii Gărzii Financiare Constanța au controlat 433 de agenți economici, fiind aplicate amenzi contravenționale de 406.700 lei și confiscări de bunuri și sume în valoare de 7.518 lei.
În aceeași perioadă au fost întocmite 40 de sesizări penale care au fost transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu o valoare a prejudiciului adus bugetului de stat de peste 31 milioane lei. De asemenea, a fost suspendată activitatea la 15 puncte de lucru, în principal pentru încălcări ale prevederilor ordonanței de guvern privind dotarea și utilizarea caselor de marcat electronice fiscale.
"Comparativ cu alte județe din România, stăm destul de bine în ceea ce privește dotarea agenților economici cu case de marcat fiscale. Și pe litoral lucrurile s-au îmbunătățit, chiar și cei care vin la târgurile din Constanța și Mamaia știu că atunci când vin la mare, trebuie să aibă case de marcat fiscale", a declarat, pentru ziarul "Cuget Liber", Cristian Radu, comisarul șef al Gărzii Financiare Constanța.
Principala problemă constatată de organul de control fiscal ține de faptul că agenții economici nu eliberează bonurile fiscale. "Aici există o problemă! Multe unități de comercializare nu înregistrează toate veniturile obținute. Trebuie să-i conștientizăm că nu este îndeajuns doar să aibă o casă de marcat, ci trebuie să o și folosească", a precizat Cristian Radu.
Astfel de nereguli se regăsesc în toate domeniile de activitate, atât la nivelul piețelor agroalimentare și unităților de comercializare, cât și în barurile, cluburile de noapte și discotecile din Constanța. "Până la urmă, dacă nu folosești casa de marcat fiscală, faci evaziune fiscală. De curând am descoperit câteva societăți destul de cunoscute din oraș care nu eliberau bonuri fiscale, nu înregistrau veniturile în contabilitate și aveau evidență dublă", a explicat comisarul-șef.
Și în această săptămână, con-troalele Gărzii Financiare vor continua. Activitatea de verificare va viza cu precădere comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Paște. "Vom fi în toate locurile unde se vând ouă, carne, produse din carne, dar și verdețuri, pentru a verifica proveniența mărfurilor, precum și pentru a controla dacă sunt înregistrate toate veniturile", a mai spus Cristian Radu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8464 secunde