Concurs Casele din lemn invadează litoralul

645

Articole de la același autor

20.000 euro pentru o casă cu două dormitoare, living, terasă și utilități ar putea părea de neconceput. Nu și dacă e vorba de o casă din lemn.
Prețurile pornesc de la 12.000 - 13.000 euro, fără TVA, pentru case de 80 - 100 metri pătrați, însă este vorba doar de scheletul casei. Proprietarii trebuie să mai investească în teren, fundație, izolație și acoperiș. Adăugând și amenajarea interiorului, prețul total poate ajunge lejer la 50.000 euro, destul de puțin, dacă ne gândim că un apartament cu trei camere costă în jur de 100.000 euro.
Casele din lemn au fost atracția ultimei ediții a expoziției "Camex", producătorii autohtoni demonstrând cât de rapidă este construcția acestor case.
"După ce primim o comandă, durează circa trei săptămâni ca să fie gata toate componentele. Apoi, în maximum două săptămâni, casa este în picioare", spune managerul unei firme producătoare din Bistrița.
Transportul și montajul costă în jur de 2.000 euro însă proprietarii pot aștepta ca locuința să le fie livrată împreună cu altele din aceeași zonă. Astfel, costurile de transport vor fi mai mici.
Casele sunt realizate din plăci de molid, tratate să reziste împotriva focului și cariilor și îmbinate ca un joc Lego, fapt care oferă o protecție sporită împotriva vântului.
Pereții exteriori sunt realizați din două straturi de lemn, între care este un spațiu liber pentru izolația termică.
Acoperișul este format dintr-o folie de izopren, pe care proprietarii pot așeza ușor țigle sau folii metalice.
Producătorii spun că aceste case au o mare căutare în străinătate, dar și în țară, în special la munte și în taberele și ansamblurile rezidențiale de la malul mării.
Desigur, cei mai mulți aleg o casă din lemn ca locuință secundară, fie de vacanță, fie pentru copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.931 secunde