Câștigătorii începutului de primăvară

222
Câștigătorii  începutului de primăvară - florisimartisoare1-1362316973.jpg
Florile și mărțișoarele sunt la mare căutare în această perioadă! Totul a început pe 28 februarie și se va încheia pe 8 martie, atunci când florarii, de ocazie sau meserie, dar și cei care au umplut trotuarele intens circulate cu mărțișoare se așteaptă să aibă o vânzare și mai mare. Din fericire pentru ei, vre-mea, cu excepția zilei de sâmbă-tă, a fost cum nu se poate mai bună, așadar și vânzările au mers destul de binișor.


"Merg vânzările, merg. Azi mai bine (n.r.: vineri, 1 martie), că ieri mai mult s-au uitat. O să mai avem pe 8 martie iar mai mulți clienți și gata, s-au dus și zilele astea", ne-a spus tanti Geta, o vânzătoare ambulanță de flori. La ea zambilele s-au vândut cel mai mult "că-s mai ieftine, și le permite lumea", la cinci lei buchetul, dar și lalele, la zece lei buchetul. "Domnii ce-au cumpărat trandafiri, frezii, buchete mai mari, mai scumpe, în rest… Da’ merge, merge", ne-a mai spus tanti Geta.

Când vine vorba despre mărțișoare… majoritatea pe care le vedem zilele acestea pe tarabele din punctele "fierbinți" ale orașului - capetele importante de linie ale mijloacelor de transport în comun, străzi intens circulate - sunt acele mărțișoare "de duzină" pe care majoritatea le cumpără și apoi dăruiesc doar pentru a "marca" evenimentul. Vineri seară, comer-cianții obosiți erau în stare aproape să le dea pe degeaba, doar să plece liniștiți acasă. "Orice la leu, orice la leu! Un mărțișor la un leu!", așa suna oferta unuia dintre negustorii care au împânzit trotuarul de la Gară. De altfel, loc de negociat, pe seară, era peste tot. În multe cazuri, mai ales dacă mușteriul nu era prea hotărât, prețurile scădeau brusc și cu doi, trei lei.

8 Martie, adevărata sărbătoare

Pentru mulți dintre comercianții "de sezon", adevărata sărbătoare este de 8 Martie, atunci când, spun ei, vânzările, în special de flori, vor crește semnificativ. Iar dacă și vremea va ține cu ei, atunci și profitul va fi pe măsură. Preferă să țină însă pentru ei locul de unde vine marfa. Mulți recunosc că aceasta e adusă de peste granițe, însă cum ei sunt intermediari…Alții spun că au cunoștințe cu mici sere de flori, dar sunt scumpi la vorbă.

Comercianții de flori pe care îi găsim zilnic pe la colț de stradă nu sunt prea încântați de concurența de sezon, însă spun că e loc pentru toți. Au vândut și de 20 de ori mai mult decât într-un week-end obișnuit, dar și ei se așteaptă la vânzări record pe 8 Martie, care să le dezmorțească buzunarele. 14 februarie nu a fost pentru toți chiar cum și-ar fi dorit, așadar își pun mari speranțe în sărbătoarea care urmează.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Martie 2012
Stire din Social : Câte femei sunt în România
Pagina a fost generata in 0.3679 secunde