Cât ne costă disponibilizările de la CFR

159

Articole de la același autor

Statul își face curățenie în propria ogradă pe banii contribuabililor. În decurs de 25 de ani, sectorul privat și populația au suportat cos-turile restructurărilor din armată, din instituțiile și companiile de stat, costuri care nu au fost deloc mici. Mulți dintre cei concediați au primit chiar și 48 de salarii compensatorii.

Mizeria aceasta continuă și în prezent. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență promovat de Ministerul Transporturilor, urmează să se aloce, de la bugetul asigurărilor pentru șomaj, 67,6 milioane de lei pentru plata așa numitului venit de completare, ce va fi acordat celor 2.500 de lucrători disponibilizați de la S.N.T.F.M. "CFR Marfă". 16,9 milioane de lei urmează să fie plătite în 2014. În medie, pentru fiecare lucrător concediat, va fi alocată suma de 27.040 lei, echivalentul a 11 salarii medii brute pe economie.

Modul de utilizare a fondurilor de la bugetul asigurărilor pentru șomaj este discriminatoriu, astfel de compensații fiind acordate doar disponibilizaților de la stat. Firmele private, în cazul în care acceptă să acorde unul sau două salarii compensatorii, le suportă din fondurile proprii. Guvernanții români preferă să discrimineze, dacă în acest mod își asigură liniștea și… voturile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8101 secunde