Cât ne costă incompetența în administrarea fondurilor europene

135
Cât ne costă incompetența în administrarea fondurilor europene - catnecostsaincompetenta-1456932506.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a blocat plata a 167,9 milioane euro către România, reprezentând cheltuieli efectuate în proiecte europene derulate prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Este vorba de cheltuieli efectuate după luna august 2012, de către beneficiari care au derulat proiecte pe fonduri europene. Cheltuielile au fost, deja, suportate de statul român, care a efectuat plățile interne către beneficiari.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a primit de la Comisia Europeană o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă pe 31 decembrie 2015. Motivele întreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, în procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Deficiențe au fost constatate în cursul misiunii de audit de la sfârșitul anului trecut.

Nu este prima oară când România se confruntă cu astfel de probleme din cauza incompetenței birocraților care se ocupă de fondurile europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5804 secunde