Câți angajatori spun că vor face recrutări în următoarele trei luni

144
Mai puțin de o cincime dintre angajatorii din România susțin că vor face noi angajări în următoarele trei luni, potrivit unui studiu al grupului cu activități în domeniul resurselor umane ManpowerGroup România. 


"În ciuda crizei economice din Europa, angajatorii români anticipează în continuare oportunități de angajare pentru cei aflați în cău-tarea unui loc de muncă, în pri-mele trei luni ale anului 2013. Cele mai semnificative creșteri ale activității de angajare, din trimestrul doi al anului 2008 și până în prezent, se întrevăd în sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul", a declarat Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup România.

Previziunea netă de angajare pentru primul trimestru din 2013 este de 3%, având în vedere că 17% din angajatori spun că vor crește numărul de angajați în următoarele trei luni, 14% cred că își vor reduce numărul de angajați și 67% anticipează că își vor menține volumul de personal la același nivel. Intențiile de angajare sunt mai mici cu trei puncte pro-centuale comparativ cu trimes-

trul anterior și cu cinci puncte față de aceeași perioadă a anului trecut.

Studiul mai arată că cele mai optimiste planuri de angajare vin din rândul companiilor care activează în comerțul cu ridicata și cu amănuntul (36%) și în industria prelu-crătoare (21%). În ceea ce privește regiunile în care se vor face cele mai multe angajări, studiul relevă faptul că în regiunea Sud previziunea de angajare este cea mai mare, de 29% și în Nord - Est, unde previziunea este de 20%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce pățești dacă demisionezi la nervi?
Pagina a fost generata in 0.2899 secunde