Câți dintre constănțeni trec prin școala de șoferi ca gâsca prin apă?

1978
2
Câți dintre constănțeni trec  prin școala de șoferi ca gâsca prin apă? - salaexamen-1349797915.jpg
Mulți chemați, puțini aleși, cam așa s-ar putea rezuma situația privind promovabilitatea la teorie, în acest an, pentru elevii școlilor de șoferi din Constanța. Așadar, cel mai probabil cursul de legislație, acolo unde este urmat, este tratat superficial, iar acasă cărțile de teorie au mai degrabă rol decorativ.


Deși o situație nu tocmai plăcută pentru cursanți, examinările, dar mai ales reexaminările, aduc bani destul de frumoși la buget. Dacă pentru primele trei încercări vorbim despre o taxă mai mult simbolică, de cinci lei, cei care au ajuns la a patra încercare trebuie să scoată, în intervalul de un an în care este valabilă școala de șoferi, câte 72 de lei la fiecare încercare. Iar numărul celor care se află în această situație nu este deloc mic, spun instructorii auto, ci este de ordinul sutelor, în funcție și de câți cursanți are fiecare școală în parte.

Dar să vedem cum stă situația, mai exact, la nivelul județului Constanța. Potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și În-matriculare a Vehiculelor (DRPCIV) privind promovabilitatea la teorie pentru școlile de șoferi, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie au fost programați și examinați la Constanța un număr de aproape 19.400 de candidați. Promovabilitatea a fost însă, în primele nouă luni din an, de nici 56%.

Școala cu cei mai mulți candidați admiși anul acesta, luând în calcul doar pe acelea care au trimis la examenul teoretic peste o mie de candidați, a fost DIA Auto din municipiul Constanța. Datele DRPCIV arată că până pe 30 septembrie au fost aproape 1.900 de candidați examinați, fiind declarați admiși aproape 63%. Pe locul doi, la număr de candidați examinați, se situează o școală de șoferi din Medgidia, Auto Bodeanu, cu o cifră de 1.690. Potrivit DRPCIV, procentul celor admiși a fost însă ceva mai mic, de doar 50%.

Locul trei, luând în calcul ace-lași criteriu - număr de examinați, este ocupat de Autoeuxin, tot din municipiul Constanța, cu mai bine de 1.100 de candidați examinați și 59% promovabilitate, iar locurile patru și cinci, cu puțin peste 1.000 de candidați, sunt adjudecate de Cleed din Mangalia și Auto GMD, ambele până în 55% promovabilitate.


Comentează știrea

...
10 octombrie 2012
...

Se pica asa pe capete tot din cauza lor, sunt multe de care nu ai nevoie in trafic, cum ar fi mecanica, in ziua de azi nu mai sunt dacia pe care poti sa o legi cu o sarma sa ajungi pena acasa, acum ridici capota te uiti, da nu merge o pui la loc si suni la mecanic sa te tracteze. Cei mai invarsta cum au permis si conduc la fel de bine si fara atatea legi... asa ca oameni buni nu mai terorizati elevi

nae
10 octombrie 2012
exam

Nu este corect ca dupa ce ai luat sala si ai picat orasul, sa trebuiasca sa dai din nou sala obligatoriu. Ar trebui un examen de sala sa aiba o perioada de valabilitate ex. 2 - 3 luni. timp in care daca nu treci de oras sa dai sala din nou.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde