CCINA vine în sprijinul firmelor care vor să își declare beneficiarii reali

181
CCINA vine în sprijinul firmelor care vor să își declare beneficiarii reali - ccinavineinsprijinulfirmelorcare-1631298561.jpg

Articole de la același autor

În conformitate cu prevederile Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului, cu excepția celor deținute integral sau majoritar de stat, au obligația să depună o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în următoarele situații: la înmatriculare; anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale; în termen de 15 zile de la data la care a intervenit o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real.

Nedepunerea de către reprezentantul legal a declarației privind datele de identificare ale beneficiarului real, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. Dacă în termen de 30 de zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale reprezentantul persoanei juridice nu a depus declarația privind datele de identificare ale beneficiarului real, la cererea Oficiului Național al Registrului Comerțului, instanța va putea pronunța dizolvarea societății (cauza de dizolvare poate fi înlăturată înainte de a se pune concluzii în fond).

Odată cu înființarea Registrului beneficiarilor reali, instituțiile statului vor afla cine se află în spatele firmelor cu acțiuni la purtător, în spatele firmelor fantomă ori al firmelor private implicate în afaceri necurate.

Prin OUG nr. 43 din 27 mai 2021, termenul de depunere a declarației a fost prelungit până la data de 1 octombrie 2021.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin intermediul Biroului de informare și asistență societăți, vine in sprijinul agenților economici și preia, în vederea depunerii la Oficiul Registrului Comerțului Constanța, dosarul pentru înregistrarea declarației privind beneficiarul real al persoanei juridice în Registrul Beneficiarilor Reali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1231 secunde