CCIR va crea și gestiona platforma pentru reconstrucția Ucrainei

395
1
CCIR va crea și gestiona platforma pentru reconstrucția Ucrainei - fondccirvacreasigestionaplatform-1676663580.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat un memorandum de înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltării cooperării economice dintre cele două state.

Documentul prevede, printre altele, crearea și gestionarea în comun a unei platforme pentru valorificarea oportunităților economice referitoare la viitoarea reconstrucție a Ucrainei. Astfel, CCIR va selecționa companiile românești cu potențial adecvat cerințelor lansate de partea ucraineană.

„Din primele momente ale agresiunii militare a Federației Ruse, CCIR și-a exprimat deplina solidaritate cu omologii ucraineni, sprijinind eforturile de continuitate a activității oamenilor de afaceri din această țară. Astfel, am ajutat la fluidizarea transporturilor de mărfuri dinspre Ucraina, am contribuit la crearea unui culoar pentru transportul de ajutoare către această țară și am fost consultați de mediul de business ucrainean în privința relocării unor afaceri importante în România. Astăzi, alături de colegii ucraineni, am pus bazele creării unei platforme integrate care să capaciteze companiile românești în efortul de reconstrucție ce va urma. Ne bucură faptul că, deja, avem multe semnale din partea mediului de afaceri din România, interesat să participe la acest proces”, a declarat Mihai Daraban - președintele CCIR.

„Acest război ne-a afectat profund pe toate planurile, Ucraina înregistrând pierderi mari în ceea ce privește activitatea comercială. Dacă putem să vorbim de un lucru pozitiv din tot acest conflict, acela este apropierea față de vecinii noștri români, cu ajutorul cărora am reușit să trecem peste multe dificultăți. Apreciem, astfel, în mod deosebit inițiativa CCIR de a demara acest proiect foarte important pentru Ucraina”, a declarat, la rândul său, Gennadiy Chyzhykov - președintele Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei.



Comentează știrea

Minunata Romanie in Democratie
18 februarie 2023
"platforma pentru reconstrucția Ucrainei"

Initiativa e buna si e de notat si increderea altora in capacitatea actuala a Romaniei de a gestiona planul de redresare economic-social in diferite contexte (aici razboi si premisele de reconstructie). Pe comparatia razboi vs pace e intuit varianta dorita cam in 100% cazuri. Adica, doar daca ne uitam la Constanta azi vedem ca sintem foarte priceputi (apa calda si caldura 1ziDA-2InchidereConducta, % santier in lucru. firme de incredere cu derivatiune de NU pe bani europeni, economie solida cu 5mil. migranti de bine ce merge, invatamant cu sustinere de la gustare 20 ca asa a ramas ca sa fie gluma buna, plus taina 30 intuita de cei cu ratiunea normala si expusa clar pe ultima statistica etc). Sper poate la mine ceva mai mult pesimism, altfel Spor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde