Ce a căutat delegația Ministerului Economiei la Seul

316
Ce a căutat delegația Ministerului Economiei la Seul - 399fe2ba76b3bae96212db3125015af9.jpg
În baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, ziarul "Cuget Liber" s-a adresat Ministerului Economiei, solicitând date despre vizita efectuată de o delegație a acestuia în Coreea de Sud.
La solicitarea noastră, biroul de presă al instituției ne-a transmis următoarele:
"În perioada 11-14 octombrie 2009, au avut loc, la Seul, lucrările celei de-a patra sesiuni a Comitetului Mixt de Cooperare Industrială Româno - Coreean. Delegația română prezentă la eveniment a fost condusă de secretarul de stat pe probleme de politică industrială din cadrul Ministerului Economiei, Claudiu Constantin Stafie.
În cadrul lucrărilor comitetului, desfășurate la sediul Ministerului Economiei din Coreea, discuțiile s-au concentrat asupra dezvoltării cooperării în domeniul energiei nucleare, în cel industrial, al tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și pe promovarea investițiilor și dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale.
La finalul lucrărilor, conducătorii celor două delegații, secretarul de stat Claudiu Constantin Stafie și vice-ministrul Economiei din Republica Coreea, Lee Dong Geun, au semnat o minută referitoare la stadiul relațiilor de cooperare în domeniul industrial dintre cele două țări, precum și a perspectivelor de dezvoltare a acestora.
Agenda vizitei oficialului român în Republica Coreea a cuprins întâlniri cu managementul companiilor Korea Hydro & Nuclear Power, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (acționarul majoritar al Daewoo - Mangalia Heavy Industries - n.n.), STX Corporation (acționarul majoritar al șantierelor navale de la Tulcea și Brăila - n.n.), Hanil Electronics, precum și cu conducerile Asociației Industriilor Manufacturiere din Coreea (Korea Plant Industries Association - KOPIA) și Asociației Importatorilor din Coreea (KOIMA).
Întâlnirile avute atât cu oficialii Ministerului Economiei din Coreea, cât și cu reprezentanții mediului de afaceri, au reflectat dorința ambelor părți de dezvoltare și diversificare a relațiilor economice și comerciale pe baze reciproc avantajoase.
Din delegația română în Republica Coreea au făcut parte, alături de oficiali ai ME, reprezentanți ai Daewoo - Mangalia Heavy Industries și ai Nuclearelectrica."
După cum se constată, comunicatul nu prezintă amănunte despre discuțiile și, posibilele înțelegeri, cu managementul companiilor sud-coreene din sectorul naval și energetic. De aceea, ziarul nostru va solicita informații suplimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Economie : Mișcarea sindicală, în fața marii schisme
Pagina a fost generata in 2.3543 secunde