Ce afaceri îi mai atrag pe constănțeni

652
Ce afaceri îi mai atrag pe constănțeni - 367e1c293a8ac7f017483bed97b20265.jpg
În ciuda dificultăților financiare, constănțenii au avut totuși curaj și în 2010, dar și pe acest început de an, să înceapă mici afaceri, ori să-și extindă activitatea în sectorul fabricării ori ambalării produselor alimentare. Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Constanța a eliberat, anul trecut, 13 licențe de fabricație. Potrivit reprezentanților DADR, cele mai multe, cinci la număr, au fost elibe-rate pentru fabricarea produselor de cofetărie și a produselor de patiserie, urmate de alte trei, pentru fabricarea pâinii și a produselor de panificație. Tot în 2010, DADR Constanța a eliberat două licențe pentru fabricarea brânzeturilor, și câte una pentru fabricarea semipreparatelor și a preparatelor din carne, pentru fabricarea berii și ambalarea produselor alimentare.
Anul acesta, doi agenți economici deja au intrat în posesia licențelor ce le permit să-și înceapă activitatea. Este vorba despre o licență pentru fabricarea vinului și a uneia pentru pâine și produse de panificație.
Potrivit reprezentanților DADR Constanța, aceste licențele de fabricație se eliberează în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării de către agentul economic a cererii. Aceasta trebuie să fie însoțită de documentația necesară prevăzută în Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 357/2003 (Ordin pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea și retragerea licențelor de fabricație a agenților economici ce desfășoară activități în domeniul producției de produse alimentare).
Licențele de fabricație se solicită de către agenții economici înaintea punerii în funcțiune a fiecărei unități în care vor desfășura activități în domeniul producției de produse alimentare și se acordă de către DADR Constanța, în funcție de dotări, de pregătirea de specialitate a personalului, de condițiile de igienă și de posibilitățile de garantare a calității produselor fabricate.
Produsele noi vor fi fabricate ulterior conform instrucțiunilor tehnologice și a standardelor de firmă întoc-mite de agentul economic și vor fi comercializate numai după efectuarea analizelor de laborator și a testării termenului de valabilitate în laboratoare autorizate.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.09 secunde