Soarta eolienelor de la Cogealac se joacă în instanță

677
A trecut mai bine de jumătate de an de când cehii de la CEZ au oprit lucrările la parcul eolian pe care intenționau să îl dezvolte la Cogealac, în urma conflictului legat de autorizațiile de construcție ce nu sunt recunoscute de autoritățile locale și de Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții (ITSC) Constanța.
Chiar dacă în aceste luni au umblat zvonuri cum că CEZ ar intenționa să renunțe la acest parc eolian, se pare însă că nu este așa. Cosmina Marin, coordonator comunicare & PR pentru Parcul Eolian CEZ, a precizat că se depun eforturi pentru a se debloca situația și că CEZ în continuare inten-ționează să finalizeze proiectul. În plus, potrivit acesteia, societatea este aproape de o clarificare a situației.
Totul se tranșează însă în instanță, așa că rămâne de văzut cât va mai dura. În octombrie, ITSC a atacat autorizația de construire a parcului eolian de la Cogealac. Pe rolul instanței de judecată a fost înregistrat dosarul care face referire la anularea actului administrativ emis de Consiliul Județean Constanța (CJC), adică autorizația de construire nr. 44/14.07.2010 "Parc eolian Cogealac, putere instalată 195MW". Pe de altă parte, potrivit Cosminei Marin, CEZ a atacat și procesele verbale pe care le-a încheiat ITSC Constanța. Așadar, proiectul parcului eolian de la Cogealac rămâne încă în stand-by, până când se va soluționa diferendul dintre ITSC și CJC.
Parcul Eolian CEZ de la Fântânele și Cogealac, investiție de 1,1 miliarde euro, va avea o putere totală instalată de 600 MW.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9032 secunde