Ce ar aduce un suflu nou în turism

252
Ce ar aduce un suflu nou în turism - litoral-1349217429.jpg
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) cere Guvernului să elimine impozitarea cu 16% a tichetelor de vacanță, măsură care ar crește cu peste 1,5 milioane de persoane numărul turiștilor angajați în mediul privat care și-ar petrece vacanța în țară, ceea ce ar reprezenta încasări suplimentare de peste 1,2 miliarde de euro.


"Din cauza impozitării cu 16% a sumelor reprezentând tichetele de vacanță, la mai bine doi ani de când s-a luat această măsură, numărul tichetelor de vacanță utilizate în prezent de către angajatorii privați este aproape nul. Această lege a fost readusă în discuție de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului ca fiind o șansă acordată turismului românesc, care ar putea să-și consolideze creșterile din acest an și în decursul anilor viitori. Pentru a putea fi adoptate și de firmele private și a stimula astfel creșterile din turism, FPTR cere Guvernului eliminarea impozitului de 16% aplicat tichetelor de vacanță", a declarat Mohammad Murad, președintele FPTR.
Reprezentanții FPTR susțin că aplicarea acestui sistem de oferire și utilizare a tichetelor de vacanță va avea un impact pozitiv atât în ceea ce privește promovarea turismului intern al României și creșterea numărului de turiști, dar și în ceea ce privește încasările la bugetul de stat, prin creșterea bazei de impozitare aplicată asupra încasărilor operatorilor din turism.
"Există exemple pe scară largă la nivelul Europei, în țări precum Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Belgia, Elveția sau Ucraina, unde sistemul tichetelor de vacanță a fost implementat și pus în practică cu succes. De aceea aceste țări reușesc să rețină între granițele proprii un număr mare de turiști. Acest lucru nu este de neglijat, pentru că posibila investiție a angajatorului în astfel de vacanțe oferite salariaților ar aduce beneficii de ambele părți, reprezentând o stabilizare a forței de muncă și o măsură eficientă de motivare a angajaților", a mai declarat Mohammad Murad.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Concurs de orientare turistică la Moneasa
Pagina a fost generata in 0.3529 secunde