Ce au găsit inspectorii sanitari în școli

409
Potrivit directorului executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA), dr. Gheorghe Dincă, activitatea sanitar - veterinară desfășurată în perioada 1 - 30 septembrie, de DSVSA, s-a concretizat într-un număr total de 103 controale, verificări efectuate la creșe, grădi-nițe, unități de învățământ cu program normal, internat, semi-internat, sau after-school și în spațiile de depozitare a produselor alimentare acordate în conformitate cu HG nr.714/2008 (program lapte și corn).

Concret, au fost verificate 31 grădinițe, 40 școli și 32 de cantine situate în cadrul unităților cu profilul amintit mai sus.

"Ca și deficiențe semnalate în urma controalelor amintim: insufi-ciența spațiilor frigorifice pentru în-treaga cantitate de lapte și/sau produse lactate (cazul în care laptele sau produsele lactate sunt achizițio-nate pentru trei zile), amenajarea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și distribuire cornuri, dotarea insuficientă cu produse de dezinfecție a blocului alimentar din cantine, lipsa termometrelor de verifi-care a spațiilor frigorifice și a grafice-lor de monitorizare a temperaturii", a precizat Gheorghe Dincă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde