Ce cred managerii societăților comerciale că se va întâmpla în următoarele luni

72
Ce cred managerii societăților comerciale că se va întâmpla în următoarele luni - manager-1377677058.jpg

Articole de la același autor

Potrivit opiniilor exprimate în luna august 2013 de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada august - octombrie 2013 tendință de relativă stabilitate în industria prelucrătoare, construcții, în sectorul de comerț și servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural publicat de Institutul Național de Statistică (INS).

Industrie prelucrătoare - Tendință de relativă stabilitate a activității

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2013, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +4%).

În ceea ce privește estimarea producției, pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere și anume: fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie (sold conjunctural +26%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (sold conjunctural +20%) și fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +18%).

Construcții - Tendință de relativă stabilitate a activității

Potrivit estimărilor din luna august 2013, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural 0%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -4%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +6%).

Comerț cu amănuntul - Tendință de relativă stabilitate a activității

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural -1%) și a volumului total al vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural +1%).

Managerii societăților comerciale estimează că prețurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creșteri moderate pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +12%).

Servicii - Tendință de relativă stabilitate a activității

Conform estimărilor din luna august 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Februarie 2013
Stire din Economie : Manager nou la CFR Marfă
Pagina a fost generata in 1.1436 secunde