Cum văd managerii societăților comerciale perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013

264
Cum văd managerii societăților comerciale perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013 - constructor-1354091616.jpg
Potrivit opiniilor exprimate în luna noiembrie 2012, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013 tendință de creștere moderată în sectorul de comerț, relativă stabilitate în industria prelucrătoare, scădere moderată în servicii și scădere în construcții în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).

Industrie prelucrătoare - relativă stabilitate



În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2012, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -1%), potrivit INS.

Pentru fabricarea pielăriei și încălțămintei se va înregistra tendință de creștere (sold conjunctural +17%).

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

În ceea ce privește numărul de salariați se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -6% pe total industrie prelucrătoare.

Construcții - tendință de scădere



Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2012, în activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producției (sold conjunctural -44%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -38%).

Managerii estimează scădere a numărului de salariați (sold conjunctural -34%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +6%).

Comerț cu amănuntul - tendință de creștere moderată



În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere moderată a activității economice (sold conjunctural +6%).

Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea o tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra relativă stabilitate(sold conjunctural +3%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +4%).

Managerii societăților comerciale estimează că prețurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creșteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +29%).

Servicii - tendință de scădere moderată



Conform estimărilor din luna noiembrie 2012, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște scădere moderată (sold conjunctural -6%).

În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +11%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7583 secunde