Ce excepție de la plata asigurării de sănătate propune ANAF

328
1
Ce excepție de la plata asigurării de sănătate propune ANAF - ceexceptiepropuneanaf-1483461846.jpg

Articole de la același autor

ANAF propune aprobarea procedurii de exceptare de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate a persoanelor care nu au calitatea de contribuabil la sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și aprobarea modelului, conținutului și a instrucțiunilor de completare a formularului 603 "Declarație pe propria răspundere pentru exceptarea de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate" și a caracteristicilor de tipărire a acestuia.

Potrivit art. 153, alin. (1) din Codul fiscal, legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale și acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, următoarele persoane au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurări sociale de sănătate:

a) cetățenii români cu domiciliul în țară;

b) cetățenii străini și apatrizii care au solicitat și au obținut prelungirea dreptului de ședere temporară ori au domiciliul în România;

c) cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene care nu dețin o asigurare încheiată pe teritoriul altui stat membru care produce efecte pe teritoriul României, care au solicitat și au obținut dreptul de a sta în România pentru o perioadă de peste 3 luni;

d) persoanele din statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene care îndeplinesc condițiile de lucrător frontalier și desfășoară o activitate salariată sau independentă în România și care rezidă în alt stat membru în care se întorc de regulă zilnic ori cel puțin o dată pe săptămână;

e) pensionarii din sistemul public de pensii care nu mai au domiciliul în România și care își stabilesc reședința pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al unui stat aparținând Spațiului Economic European sau al Confederației Elvețiene, respectiv domiciliul pe teritoriul unui stat cu care România aplică un acord bilateral de securitate socială cu prevederi pentru asigurarea de boală-maternitate, care nu dețin o asigurare încheiată pe teritoriul altui stat membru care produce efecte pe teritoriul României.

Potrivit prevederilor alin. (2) al aceluiași articol, nu au calitatea de contribuabil la sistemul de asigurări sociale de sănătate persoanele fizice enumerate mai sus, care dețin o asigurare pentru boală și maternitate în sistemul de securitate socială din alt stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene sau în statele cu care România are încheiate acorduri bilaterale de securitate socială cu prevederi pentru asigurarea de boală-maternitate, în temeiul legislației interne a statelor respective, care produce efecte pe teritoriul României și fac dovada valabilității asigurării, în conformitate cu procedura stabilită prin ordin comun al președintelui A.N.A.F. și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Comentează știrea

boby vegas
3 ianuarie 2017
anaf - impozite

Ca deobicei statul discrimineaza si este si RASIST ..explic ..tot noi romanii platim k deobicei in schimb se trambiteaza k cei care nu au venituri nu treb sa plateasca etc. dar cei care vand tigari ..droguri ..bisnitarii constanta e sufocata la propriu de acesti indivizi ..sau cei care vin la ajut. social sau cantina sociala k taxiul sau bmw -ul ,cum a verificat statul ..a mers din casa in casa ? Ce mizerie de tara si ce autoritati locale si centrale de cacat ..noi k romani putem da statul in judecata ptr rasism ..ex noi platim tiganii bisnitari nu ..sau in transportul in comun romanii composteaza bilete ..tiganii ..turcoaicele nu . controlorii nu-i controleaza de bilete ..ACESTA ESTE RASISM .EXISTA IN CODUL PENAL LEGE CARE SE PEDEPSESTE K PUSCARIA NUMAI K ROMANII NU STIU SAU NU VOR SA SE IMPLICE ..TAC INGITE SI PLATESTE ..

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,75 bani
Marţi, 03 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 2.8288 secunde