Ce măsuri a luat Ministerul Transporturilor pentru asigurarea circulației rutiere și feroviare

114
Ce măsuri a luat Ministerul Transporturilor pentru asigurarea circulației rutiere și feroviare - cemasurialuatministerultransport-1484126823.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a adoptat o serie de măsuri de prevenție pentru realizarea circulației în condiții de siguranță pe sectoarele rutier și feroviar, având în vedere avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă.

Pe sectorul rutier, închiderea drumurilor în anumite zone va avea loc anterior declanșării codului portocaliu pentru ca siguranța participanților la trafic să nu fie afectată, iar utilajele de deszăpezire să poată acționa eficient pe tronsoanele închise. De asemenea, utilajele suplimentare mobilizate în ultimele zile, din cadrul direcțiilor regionale ale CNAIR: Brașov, Iași, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca, sunt deja în dispozitiv în zonele vizate de avertizările meteorologice, pregătite să intervină. Pentru cele șapte județe ce se vor afla sub cod portocaliu, sunt mobilizate 491 de autoutilaje, 14.648 tone de sare și 3.500 tone de nisip. În plus, utilajele CNAIR sunt la dispoziția autorităților responsabile de gestionarea situațiilor de urgență pentru intervențiile ce au ca scop salvarea de vieți omenești.

Pe sectorul feroviar, la nivel național, pe toată perioada avertizărilor meteo, se vor introduce 560 de locomotive diesel în locul celor cu tracțiune electrică. Personalul CFR mobilizat este de 960 de angajați, iar mijloacele de intervenție, repartizate pe regionale conțin: 8 pluguri și 189 de drezine și utilaje multifuncționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Dolarul a recuperat 2,67 bani
Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Francul a cedat 0,04% în favoarea leului
Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Leul mușcă din toate valutele
Pagina a fost generata in 1.1863 secunde