Ce obligații au conducătorii auto când îi controlează Antifrauda Fiscală

528
Ce obligații au conducătorii auto când îi controlează Antifrauda Fiscală - 0716dgafcereale1-1420989298.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, inspectorii antifraudă fiscală verifică respectarea reglementărilor legale privind circulația persoanelor și mărfurilor în porturi, gări, autogări, aeroporturi, pe căi ferate și fluviale și pe drumurile publice, iar conducătorii mijloacelor de transport sunt obligați să oprească la semnalele personalului DGAF, care poartă uniformă cu înscrisuri oficiale sau vestă roșie reflectorizantă. 


Conducătorii auto trebuie să acorde prioritate în trafic auto-vehiculelor inscripționate "ANAF-Antifraudă", care au în funcțiune semnalele luminoase de culoare albastră și semnalele sonore specifice. În scopul prevenirii și combaterii ferme a faptelor de fraudă fiscală și vamală și evaziune fiscală, ANAF monitorizează permanent compor-tamentul fiscal al operatorilor eco-nomici, care achiziționează mărfuri de pe teritoriul Uniunii Europene. Sunt vizate toate transporturile de mărfuri care intră în România prin punctele rutiere de trecere a frontierei, inclusiv cele aflate în tranzit pe teritoriul național.


În cazul în care este identificat un transport care prezintă un grad de risc fiscal ridicat, transportatorul/beneficiarul este notificat că are obligația de a descărca mărfurile doar în prezența inspectorilor anti-fraudă fiscală. De asemenea, se poate dispune sigilarea mijlocului de transport, acesta urmând a fi desi-gilat la destinație sau în punctul de ieșire din țară, dacă este un transport care tranzitează teritoriul României. În funcție de locul descărcării, reprezentanții DGAF vor fi contactați, pentru asistarea descărcării sau desigilării.


În cazul în care aveți informații referitoare la un abuz al inspectorilor antifraudă fiscală, Ministerul Fi-nanțelor Publice vă invită să-l semnalați apelând gratuit numărul de telefon  0800 800 085. Serviciul TelVerde  anticorupție al ministerului este destinat primirii apelurilor telefonice și înregistrării sesizărilor privind nereguli, abateri sau acte de corupție înfăptuite de către func-ționari din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și din instituțiile subordonate. Numărul de telefon 0800 800 085 poate fi apelat gratuit, la orice oră, mesajul urmând să fie preluat și înregistrat de către un operator.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4869 secunde